Alegeri Locale 2019Electorala 2019Rezina

După alegeri o primărie a rămas fără angajaţi

În Primăria Buşăuca din raionul Rezina s-a creat o situaţie unicală: imediat după ce au aflat rezultatele scrutinului din 20 octombrie, angajaţii au depus cereri de disponibilizare.

Vadim Ciobanu este unul din puţinii demnitari din raion care s-a aflat în fruntea administraţiei publice locale 16 ani la rând. Două din cele patru mandate, inclusiv ultimul, le-a câştigat din primul tur cu un scor categoric. La recentele alegeri însă 296 de consăteni (54,61 % din participanţii la votare) au dat preferinţă contracandidatului Mihai Donică, reprezentant al Partidului Socialiştilor, pensionar al sistemului penitenciar din R. Moldova.

Vadim Ciobanu, care  a acumulat cu 50 de voturi mai puţin, duminică a invitat consătenii să le raporteze cu ce rezultate a încheiat mandatul său de primar al satului. Totodată lumea a fost informată că perceptorul fiscal, inginerul cadastral şi contabila care cumula şi funcţiile secretarei Consiliului Local s-au concediat. „Acum nu se ştie cine va convoca noul Consiliu Local, pentru că secretara  în exerciţiu se află în concediu de maternitate pe 3 ani”, ne-a relatat Vadim Ciobanu, menţionând că de la un timp problema cadrelor s-a resimţit tot mai mult nu numai la Buşăuca, dar şi în alte autorităţi locale din teritoriu. „Eu mai mulţi ani zilnic aduceam şi duceam la Cuizăuca contabila, pentru că în sat n-am avut un asemenea specialist. Acum dumneaei a declarat că s-a săturat să umble atâta pe drumuri”, a mai adăugat ex-primarul.

Reporter „C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker