Social

Câţi moldoveni doresc să emigreze în SUA

Conform datelor Departamentului de Stat al SUA, în a. 2018 au depus cereri de obţinere a Cartei verde, cunoscută oficial sub numele de Carte de reședință permanentă în Statele Unite ale Americii 440863 cetăţeni ai Republicii Moldova, relatează sputnik.md.

Astfel, Republica Moldova este pe locul al treilea între ţările din spaţiul post-sovietic după numărul de cetăţeni care sunt gata să părăsească ţara de origine şi să emigreze în SUA. Cifra este de-a dreptul enormă, dacă ţinem cont şi de faptul că circa un milion de moldoveni din numărul celei mai active părţi a populaţiei deja au părăsit ţara. Aceste date ar trebui, probabil, să constituie una din problemele prioritare asupra rezolvării căreia să-şi concentreze atenţia autorităţile de toate nivelurile din Republica Moldova.

Apropo, pe primele două locuri la acest capitol se plasează Uzbekistanul (circa 2 milioane de cereri) şi Ucraina (1,5 milioane de cereri).

Lipsa unor locuri decente de muncă, condiţiile minime de trai şi viitorul incert sunt cauzele principale care îi determină pe oameni să plece în căutarea unei vieţi mai bune.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker