Evenimente

Creşterea finanţării pentru Republica Moldova a fost pusă în discuţie la şedinţele anuale ale FMI şi Grupului Băncii Mondiale

Derularea programului cu Fondul Monetar Internaţional şi perspectivele pentru un nou program, axat pe priorităţile Guvernului, au fost discutate de delegaţia oficială a Republicii Moldova în cadrul şedinţelor anuale ale Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Grupului Băncii Mondiale, care s-au desfăşurat în perioada 14-20 octombrie 2019, la Washington. Ţara noastră a fost reprezentată la aceste evenimente de ministra Finanţelor, Natalia Gavriliţa, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brânzan, şi guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, Octavian Armaşu.

În cadrul unor întâlniri bilaterale cu oficiali ai FMI şi Băncii Mondiale, delegaţia Republicii Moldova a vorbit despre priorităţile Guvernului în implementarea bunei guvernări, transparentizarea cheltuielilor în sectorul public, îmbunătăţirea managementului întreprinderilor de stat, dar şi despre felul în care aceste măsuri se vor răsfrânge asupra creşterii economice. Totodată, s-a discutat despre necesitatea reformării sistemului de investiţii publice şi revizuirii cheltuie-lilor în sectorul public, precum şi despre elaborarea unei strategii pentru managementul finanţelor publice în anul 2020.

„Partenerii noştri au apreciat că Guvernul a reuşit, într-o perioadă foarte scurtă, să efectueze două evaluări şi să relanseze asistenţa externă pentru Republica Moldova. În acelaşi timp, în cadrul şedinţelor s-a vorbit despre posibilităţile de finanţare pentru anul 2020. Reprezentanţii Uniunii Europene ne-au dat asigurări că vor examina dublarea asistenţei pentru ţara noastră pentru anul viitor”, a declarat ministraFinanţelor, Natalia Gavriliţa.

Delegaţia de la Chişinău a avut schimburi de opinii bilaterale cu reprezentanţi de rang înalt ai Fondului Monetar Internaţional şi Băncii Mondiale. La fel, au avut loc întruniri cu economişti şi experţi ai Trezoreriei SUA, cu reprezentanţi ai Uniunii Europene, ai fondurilor mari de investiţii şi ai băncilor internaţionale.

Din delegaţia Republicii Moldova la Washington au mai făcut parte Sergiu Luca, Secretar de stat la Ministerul Finanţelor, şi Vladimir Munteanu, prim-viceguvernator al Băncii Naţionale.

Sursa: tvrmoldova.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker