EvenimenteTelenești

Au colectat fonduri, vizionând un film

Echipa organizatorică iMovie în ospeţie la Centrul de Plasament pentru Copii din oraşul Telenești.

 

La inițiativa Cătălinei Bezer, elevă la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Teleneşti, în incinta Bibliotecii Publice Raionale Vasile Alecsandri a fost organizată vizionarea unui film, banii adunaţi fiind destinaţi pentru un scop caritabil. La evenimentul realizat cu ajutorul coordonatorilor proiectului iMovie au participat elevi de la instituțiile de învățământ din Telenești și Inești.

 

iMovie este un proiect creat în cadrul școlii de vară Wave Week Moldova 2019, program implementat de Asociația pentru Dezvoltare Creativă, afiliat cu Spark the Wave din SUA și cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Cătălina Bezer este manageră resurse logistice și lideră a echipei iMovie. Ea ne-a declarat că obiectivul proiectului a fost vizionarea colectivă a unui film de către adolescenți cu scopul colectării de fonduri şi că biletul de intrare a costat doar 10 lei.

Datorită receptivității elevilor de la Gimnaziul Mihai Eminescu şi Liceul Teoretic Lucian Blaga din Telenești și Gimnaziul Inești, a fost colectată suma de 800 de lei.

Din acești bani au fost procurate produse de igienă personală, detergenți, rechizite școlare și fructe, pe care membrii echipei iMovie le-au donat copiilor de la Centrul de Plasament pentru Copii din oraşul Telenești. Nu au rămas indiferente nici alte persoane, care au avut posibilitatea să bucure acești copii cu diferite hăinuțe, dulciuri și jucării.

„Ziua de duminică, 13 octombrie, a fost una deosebită atât pentru noi, cât și pentru micuții de la Centrul de Plasament, deoarece am reușit să le aducem o rază de lumină în suflete. Împreună cu ei am realizat desene despre prietenie, am discutat, am făcut poze și ne-am bucurat de atmosfera toamnei și de reușita colaborării’’, a menționat Cătălina Bezer.

Echipa organizatorică iMo-vie compusă din Cătălina Bezer (Telenești), Daniela Moraru (Strășeni), Alexandra Beşiga (Bălți) a ținut să transmită sincere mulțumiri partenerilor proiectului: doamnelor Maria Furdui, directoarea Bibliotecii Publice Raionale Vasile Alecsandri, Angela Sârbu, șefa Secției Asistență Socială şi Protecţia Familiei Telenești, Elvira Cavca, managera Centrului de Plasament pentru Copii Telenești.

“Ne-am bucurat și de susținerea doamnelor profesoare Nina Movilă de la Liceul Teoretic Lucian Blaga din Telenești; Olga Ciconi de la Gimnaziul Inești, Diana Mirciu de la Gimnaziul Mihai Eminescu din Telenești”, au mai menţionat  organizatoarele evenimentului. „De asemenea nu putem să nu menționăm și aportul echipei Staff WWM (mentor principal Laurențiu Mutruc), care ne-a fost alături pe tot parcursul programului și ne-a motivat să fim participanți activi în domeniul civic. Împreună putem construi o societate mai frumoasă!”, a precizat Cătălina.

”Dorința unor elevi de la instituțiile de învățământ din Telenești de a organiza astfel de acţiuni pentru a ajuta copiii mai triști ca noi este una salutabilă. Este oportună obținerea unei experiențe de viață în timpuri deloc ușoare, dar prin efort și dăruire ei au demonstrat bunăvoință, măreție sufletească și dragoste”, a remarcat Maria Furdui, directoarea BPR V.Alecsandri, parteneră dar și participantă la eveniment.

Ion Cernei

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker