EvenimenteTelenești

Susținere financiară pentru Spitalul raional Telenești, acordată de Guvernul Japoniei

IMSP Spitalul raional Telenești urmează să beneficieze de susținere financiară din partea Guvernului Japoniei. Grantul de circa 88 mii de dolari americani, oferit de Executivul nipon, va fi utilizat pentru îmbunătățirea condițiilor de activitate ale instituției.

Directorul Spitalului raional Telenești, Alexei Bivol spune că banii sunt acordați de Guvernul Japoniei în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană Kusanone și vor fi folosiți pentru achiziționarea unui aparat radiologic portativ pentru sălile de operații.

De asemenea, vor beneficia de susţinere financiară din partea Guvernului Japoniei și cinci instituţii de învăţământ:  Liceul Ion Creangă din satul Hârbovăț, Anenii Noi, grădinița din satul Tuzara, Călărași, grădinița nr. 5 din municipiul Comrat, școala profesională din orașul Orhei și Grădinița nr. 14 din municipiul Cahul.

Suma oferită pentru toate cele şase proiecte este de aproximativ 512 mii de dolari americani, bani nerambursabili.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii (în dreapta), a semnat cu administraţia Spitalului raional Teleneşti, în persoana medicului-şef Alexei Bivol, contractul de grant pentru implementarea proiectului în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană Kusanone.

Republica Moldova este beneficiară a programului Kusanone din 2008. Până în prezent cu susținerea Guvernului nipon în Moldova au fost implementate 64 de proiecte. Finanțarea nerambursabilă acordată este de peste 4,7 milioane de dolari din partea Japoniei. Programul de Granturi pentru Securitatea Umană Kusanone are ca scop promovarea securității umane și sporirea calității vieții cetățenilor.

Reporter  “C”

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker