Util

Cum poți afla dacă ești amendat sau nu

Majoritatea șoferilor își doresc să știe dacă au fost înregistrați de camerele de luat vederi în timp ce au făcut, voluntar sau involuntar, o încălcare în trafic.

Acum această informație este disponibilă la doar un click distanță. Inspectoratul Național de Patrulare pune la dispoziția conducătorilor auto câteva aplicații, care le oferă informația dorită, informează UNIMEDIA.

 

Pentru a obține informații despre încălcările făcute poţi consulta aplicațiile e-Trafic sau pr.gov.md ori să te foloseşti de serviciile operatorilor de telefonie mobilă, primind informaţia prin SMS.

 

1. Aplicaţia e-Trafic

Aplicația e-Trafic reprezintă o aplicație gratuită prin intermediul căreia orice cetățean din Moldova, proprietar de autovehicul, poate să obțină notificări privind încălcările rutiere înregistrate, ce este disponibilă pe dispozitive android și iOS. Aplicația este racordată la MPay, lucru care face posibilă achitarea amenzilor direct de pe telefonul mobil utilizând metoda cardului bancar.

Aplicația informează utilizatorii despre următoarele aspecte ale încălcării: numărul documentului intern al poliției (ce reprezintă totodată și contul de plată), numărul articolului încălcat al Codului Contravențional, descrierea încălcării, locul încălcării, punctele de penalizare, suma minimă și maximă a amenzii. Serviciul va transmite notificări doar din momentul abonării la modulul de notificare, astfel încălcările comise până la utilizarea aplicației nu vor putea fi vizualizate.

Prin descărcarea şi/sau folosirea aplicaţiei e-Trafic, utilizatorii acceptă să recepționeze notificări de la Centrul Unic de Monitorizare şi Control al Traficului din cadrul Serviciului Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne.

e-Trafic a fost lansată în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, ea poate fi descărcată și utilizată gratuit.

 

 2. Pagina electronică a Inspectoratului Naţional de Patrulare: pr.gov.md

Serviciul nominalizat este disponibil în următoarele condiţii:

–  pentru obţinerea informaţiei este necesar să introduceţi codul de identificare IDNP din 13 cifre / sau identificatorul procesului verbal întocmit de către Inspectoratul General al Poliţiei;

– în cazul introducerii doar a codului de identificare IDNP veţi primi informaţia privind existenţa/lipsa contravenţiilor după acesta. Pentru a afla detalii (numărul punctelor de penalizare), este necesar de introdus identificatorul unui proces verbal.

Notă: Informaţia este prelucrată în conformitate cu prevederile legislaţiei privind protecţia datelor cu caracter personal şi este accesată din baza de date a Ministerului Afacerilor Interne, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

3. Serviciile operatorilor de telefonie mobilă:

9021 – serviciu de verificare a aplicării penalităților.

Expediind SMS la numărul 9021, fiind indicat în mesaj codul personal din 13 cifre, veţi primi un SMS prin intermediul căruia veți fi notificat dacă figurează informații legate de acest IDNP în baza de date.

În caz de răspuns afirmativ, puteți afla detalii printr-un SMS la 9021 cu indicarea numărului carnetului de conducere sau a codului amenzii.

În acest caz veți obține informații ce ţin de:

–  punctele de penalitate (numărul acestora);

–  amenzi (sumele și codurile pentru fiecare);

–  suspendarea permisului de conducere (statutul acestuia);

– transmiterea dosarului în instanța de judecată (dacă a avut deja loc).

9022 – serviciul de verificare cu privire la accidentele rutiere înregistrate.

Expediind SMS la numărul 9022 și indicând în mesaj numărului VIN, veţi primi date dacă acest automobil a fost implicat în accidente rutiere, cu indicarea datelor calendaristice, în cazul în care sunt disponibile.

Notificarea privind implicarea automobilului în accidente rutiere nu este disponibilă pentru autovehiculele internaționale sau de stat.

Serviciul poate fi utilizat direct de pe telefonul mobil ori de cate ori doriți, fără a fi necesară vreo setare sau activare.

Notă:  Prețul unui SMS la 9021 este 5 lei, iar pentru 9022 este de 10 lei, pentru oricare operator de telefonie mobilă.

9023 – reprezintă un serviciu prin intermediul căruia orice cetățean din Moldova, proprietar de autovehicul, poate să obțină informații privind încălcările rutiere înregistrate.

Expediind SMS la numărul 9023, fiind indicat în mesaj numărul VIN, veți primi informaţii cu privire la încălcările rutiere înregistrate de camerele de monitorizare a traficului rutier.

Serviciul informează utilizatorii despre următoarele aspecte ale încălcării: numărul documentului intern al poliției(ce reprezintă totodată și contul de plată), numărul articolului din Codul Contravențional, des-crierea încălcării, locul încălcării, punctele de penalizare, suma minimă și maximă a amenzii.

Serviciul va transmite notificări doar din momentul abonării la modulul de notificare, astfel încălcările comise până la utilizarea serviciului nu vor putea fi vizualizate.

Prin accesarea serviciului, utilizatorii acceptă să recepționeze notificări de la Centrul Unic de Monitorizare şi Control al Traficului al Serviciului Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker