Evenimente

A fost aprobat raportul la proiectul de lege cu privire la reducerea înlesnirilor pentru foști speakeri și premieri

Comisia securitate naţională, apărare şi ordine publică a aprobat, în ședința de miercuri, raportul la proiectul de lege pentru modificarea unor acte normative, care vizează reducerea înlesnirilor pentru foști speakeri și prim-miniștri, scrie Accent tv.

Prin modificarea Legii despre statutul deputatului în Parlament și a Legii cu privire la Serviciul Protecție și Pază de Stat se propune excluderea de durată a serviciilor de protecție din partea statului a persoanelor care au deținut funcțiile de președinte de Parlament sau prim-ministru.

Potrivit autorilor, această inițiativă urmărește scopul eficientizării utilizării banilor publici.

”Nu există motive sau argumente plauzibile care ar demonstra că persoanele respective sunt supuse riscului sub aspectele securității personale, libertății de acțiune și al sănătății lor”, se arată în nota informativă care însoțește proiectul de lege.

Totodată, ex-președinții Parlamentului vor beneficia în continuare de pașaportul diplomatic.

Proiectul de lege urmează a fi dezbătut în plenul Parlamentului.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker