SocialUtil

Top sectoare din Chișinău după prețurile locuințelor

Capitala Chișinău are cea mai dezvoltată piață imobiliară din Moldova. Mai mult, majoritatea tranzacțiilor din acest sector sunt efectuate tot în Chișinău.

Site-ul de imobiliare noi, Korter.md, a efectuat o analiză a mediei prețurilor din piața imobiliară din Chișinău. În topul realizat de Korter a reieșit că în sectorul Centru sunt cele mai scumpe prețuri din Chișinău. Astfel, media prețului de aici este de 746 euro/mp, iar prețul se află în creștere. Acesta este și singurul sector care înregistrează prețuri de peste 700 euro/mp.

Pe locul doi se situează Râșcani, cu o medie a prețurilor de 695 euro/mp. Acesta este urma îndeaproape de Buiucani cu 690 euro/mp.

Cele mai ieftine locuințe sunt în sectorul Poșta veche – 535 euro/mp.

În restul sectoarelor se înregistrează următoarele medii de prețuri: Botanica – 613 euro/mp, Telecentru – 612 euro/mp și Ciocana – 569 euro/mp.

Ansambluri rezidențiale noi

 În Chișinău sunt o mulțime de complexe imobiliare noi. Unele dintre ele au fost deja date în folosință, în timp ce restul sunt în curs de construcție.

Un astfel de exemplu este Complexul Rezidențial Paris, situat pe strada Paris din sectorul Buiucani. Acesta are deja spre vânzare apartamente cu 1, 2 sau 3 odăi, la prețuri de încep de la 680 euro/mp. Potrivit Korter.md, prețul a înregistrat o creștere de 30 euro/mp față de prima jumătate a anului 2019.

„Blocul locativ Paris este un complex construit după cele mai înalte standarde de calitate și de siguranță și oferă toate facilitățile de care ai nevoie pentru a te bucura de confort la cel mai înalt nivel. Apartamentele bine compartimentate cu finisaje și dotări de top fac din Paris un complex rezidențial modern, proiectat la standarde europene”, transmite dezvoltatorul imobiliar Vlaviocons.

O creștere ușoară de prețuri se înregistrează și la locuințele din Complex Albișoara 78/4 Chișinău. Conform datelor Korter.md, prețul unei locuințe s-a majorat cu 10 euro/mp în luna octombrie 2019, ajungând la 660 euro/mp. Aici pot fi achiziționate apartamente cu 1, 2 sau 3 odăi, cu o suprafață cuprinsă între 46 și 93 mp.

„În construcția Complexului Locativ sunt folosite сele mai avansate tehnologii pentru a construi comod, sigur și calitativ”, precizează dezvoltatorul complexului, Exfactor-Grup.

Un alt proiect deosebit este construit în sectorul Central din Chișinău, pe bulevardul Ștefan cel Mare. Complex Solomon Dendrarium este în curs de construcție și, potrivit estimărilor, lucrările vor fi finalizate în a doua parte a anului 2020.

Pe parcursul anului 2019, prețurile s-au majorat cu 100 euro/mp, ajungând de la 699 euro/mp în luna iulie, la 799 euro/mp în octombrie. În cadrul complexului pot fi achiziționate apartamente cu 1, 2 și 3 camere, cu suprafețe între 54 și 110 mp.

Moldovenii care nu doresc să achiziționeze un apartament situat într-un complex nou, au posibilitatea să analizeze ofertele de vânzare locuințe postate pe site-ul Flatfy.md. Aici sunt centralizate toate anunțurile de vânzare apartamente și case

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker