Evenimente

Presa: Dodon a mers cu toată familia în Japonia. Bilete de 20.000 euro

Președintele Igor Dodon ar fi plecat în Japonia, la ceremonia de încoronare a Maiestății Sale Imperiale, Naruhito al Japoniei, însoțit de 10 persoane, inclusiv de fratele său și soția acestuia, scrie Ziarul Național,citat de newsin.md.

Solicitată de către Deschide.md, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei, Carmena Sterpu a spus că instituția prezidențială a suportat parțial cheltuielile de deplasare în Japonia doar pentru 4 persoane, inclusiv consilierul politica externă, șeful protocol și serviciul de presă.

„O parte de cheltuieli au fost acoperite de partea nipona”, ne-a spus Carmena Sterpu.

Potrivit ZN, Igor Dodon nu s-a limitat să-și ia doar soția, așa cum prevede protocolul, dar a plecat în Japonia cu întreaga familie – au mers copiii șefului statului, fratele președintelui și soția acestuia, consilierul său pentru Politică Externă, „un bodyguard care îi este rudă”, un consilier pentru protocol și fotocorespondentul instituției.

„Tot desantul de turiști plecați în Japonia pe banii contribuabililor este format din 11 persoane”, precizează sursa.

Sursa citată adaugă faptul că doar pentru biletele de avion cheltuielile constituie circa 20 de mii de euro: „De asemenea, la cheltuieli se mai pune cazarea pentru cei care-l însoțesc pe Dodon”.

„Nu este pentru prima dată când Igor Dodon își ia familia într-o vizită oficială. La începutul anului 2017, Guvernul a renunțat la procedura privind publicarea numelor membrilor delegației care-l însoțesc pe șeful statului. Astfel, au fost secretizate cheltuielile voiajelor lui Dodon”, notează Omega.

Reamintim că marţi, 22 octombrie, la Tokyo, a avut loc ceremonia de întronare a împăratului Naruhito al Japoniei.

Pentru ceremonia de încoronare Igor Dodon a ales să poarte un frac, iar prima doamnă și-a ales o rochie de seară de culoare gri.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker