EvenimenteTelenești

Proiectul de salubrizare din Telenești acceptat la prima etapă

Sursa imagine: IPN.md

Proiectul Salubrizarea şi prelucrarea deșeurilor menajere, care a fost inițiat de autorităţile a cinci localități – Telenești, Verejeni, Bănești, Ratuș și Chițcanii Vechi împreună cu Ambasada Franceză în Republica Moldova, a fost acceptat la prima etapă de către Agenția Franceză de Dezvoltare, au relatat pentru ”C” factori de decizie de la Primăria Telenești.

Sursele au menţionat că proiectul în cauză costă 2 milioane de euro și a demarat în anul trecut. Acesta presupune construcția în localitățile respective a unor platforme pentru tomberoane, gunoiul urmează să fie transportat la o stație de tratare a deșeurilor la Telenești, unde vor fi selectate hârtia, plasticul, metalul etc. care pot fi refolosite în industrie.

Factori de decizie de la primăria Ratuș au concretizat că în cadrul primei etape partea franceză va aloca 600 000 de euro pentru construcția stației de tratare a deșeurilor din orașul Telenești, care se va afla pe teritoriul poligonului de depozitare.

”În luna decembrie curent este preconizată o vizită în teritoriu a reprezentanților companiei Savois Dechets, finanțatoarea proiectului, pentru a pune la punct toate detaliile ce țin de crearea intercomunalității și serviciului de colectare a deșeurilor menajere  nemijlocit în orașul Teleneşti, dar și în localitățile noastre. Totodată, primarii localităților implicate în proiect vor merge în vizită în Franța. Organizaţia finanțatoare a prezentat deja proiectul staţiei respective”, ne-au spus la primăria Ratuş.

Reporter

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker