Evenimente

Moldova și-a stabilit ținte ambițioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră

Imagine simbol. Sursa: stiri.md

 

Republica Moldova s-a angajat să reducă necondiționat emisiile de gaze cu efect de seră cu 64% față de nivelul anului 1990 și cu 78% în cazul susținerii internaționale financiare și tehnice. Subiectul a fost discutat la un atelier regional, desfășurat la Chișinău, în perioada 15-17 octombrie, transmite IPN.

Proiectul EU4Climate, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, susține țările Parteneriatului Estic, inclusiv Republica Moldova, la elaborarea strategiilor de dezvoltare cu emisii reduse până în anul 2050.

Într-un comunicat de presă PNUD se arată că țările din regiunea Europei și Asiei Centrale sunt responsabile de doar 1,17% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel global. Totuși, în condițiile când circa 80% din energia consumată de aceste țări provine din combustibili fosili, acestea sunt încurajate să investească în surse de energie regenerabilă.

„Țara noastră a recunoscut importanța problematicii complexe a fenomenului schimbărilor climatice în context global și şi-a asumat angajamente ca țară în curs de dezvoltare. În Contribuția Națională Determinată actualizată preconizăm până către luna februarie 2020 să anunțăm stabilirea unor ținte și mai ambițioase de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel național, pe care le vom integra apoi în Strategia de Dezvoltare cu Emisii Reduse”, a afirmat Georgeta Mincu, ministra agriculturii, dezvoltării regionale și mediului.

Proiectul EU4Climate are un buget total de 8,8 milioane de euro.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker