Alegeri Locale 2019Electorala 2019Rezina

Ghenadie Cuzuioc, candidat independent Profilul candidatului

Ghenadie Cuzuioc, 46 de ani, originar şi locuitor al s. Ciorna, una din suburbiile or. Rezina, om de afaceri cunoscut în raion, pretinde să ajungă primar al comunei Rezina pe cont propriu, adică fără a avea susţinere din partea unei formaţiuni politice. Asta după ce în legislatura curentă dânsul a deţinut mandatul de consilier raional din partea PDM.

Ghenadie Cuzuioc a absolvit Universitatea Tehnică din Chişinău şi este inginer licenţiat în construcţii industriale, civile şi agricole. În 2006 a fondat Întreprinderea Mixtă Refracim SRL, iar peste doi ani – Compania SC TCS International SRL, fiind administrator la ambele. La moment deţine 25% din capitalul social al ÎM Refracim SRL şi 100% din cel al Companiei SC TCS International SRL. Genurile principale de activitate ale ambelor întreprinderi sunt construcţiile, reconstrucţiile, reparaţiile şi mai mulţi ani acestea au prestat servicii companiei Lafarge Ciment Moldova SA din Rezina. Ghenadie Cuzuioc de mai multe ori s-a învrednicit de titlul Cel mai bun antreprenor al anului din raionul Rezina.

În activităţi publice s-a implicat preponderent începând cu a. 2015, după ce la alegerile locale precedente a fost ales consilier raional de Rezina pe lista PDM.

 

Candidaţii independenţi – cu şanse minimale

În ultimele două decenii doar două persoane au reuşit să ajungă în administraţia or. Rezina fără sprijinul formaţiunilor politice: Petru Şova, ex-şef al Poliţiei din Rezina, ales primar în cadrul scrutinului local din a. 2007 şi Ion Perciun, ex-arhitect-şef al raionului Rezina, pensionar, ales consilier orăşenesc în 2015. Şi totuşi, în opinia unor lideri de opinie din teritoriu, Ghenadie Cuzuioc are şanse ca la alegerile din 20 octombrie c. pentru funcţia de primar al oraşului Rezina să treacă în turul doi.

 

Venituri şi proprietăţi solide

Judecând după datele expuse în declaraţia de venituri şi interese depusă la Consiliul electoral al circumscripţiei Rezina, Gh. Cuzuioc, în calitate de manager al celor două firme, în anii 2017-2018, a câştigat un salariu de aproape 424 mii lei, la care soţia, angajată la Primăria Rezina, a contribuit cu încă 48 mii lei. De la SC TCS International dumnealui, în calitate de dividende a mai încasat 1,46 mil. lei. Ghenadie Cuzuioc are în proprietate trei terenuri intravilan cu suprafeţele de 0,0347 ha, 0,119 ha şi 0,2288 ha, estimate la 115836 lei; un apartament de 54,9 m2, două case de locuit şi un spaţiu de producţie cu suprafaţa de 136 m2, estimat la preţul de aproape 191 mii lei. Dumnealui mai are un automobil Toyota Prado, fabricat în 2004 şi procurat în 2015 cu 195 mii lei, iar la băncile din Rezina deţine două depozite a câte 10 mii lei şi un împrumut de 100 mii lei luat în 2017 şi scadent în 2022.

 

Cum trebuie să fie un primar în viziunea lui Ghenadie Cuzuioc

În afişele sale electorale Ghenadie Cuzuioc astfel explică decizia sa privind participarea la alegerile primarului de Rezina: “Am hotărât să mă implic în alegerile primarului de Rezina din 20 octombrie în calitate de candidat independent nu pentru a face politica unui sau altui partid. Îmi doresc sincer ca cetăţenii oraşului Rezina şi suburbiilor Ciorna, Boşerniţa, Stohnaia să nu mai fie divizaţi pe criterii politice. Astăzi, comuna Rezina, ca şi oricare altă comunitate din ţara noastră, se confruntă cu multe probleme, nevoi care sunt aceleaşi pentru toţi cetăţenii, indiferent de viziunile lor politice.

Un primar, în primul rând, trebuie să fie un bun gospodar, să dispună de cunoştinţe în diferite domenii, dar şi de capacităţi manageriale ca să poată conduce eficient o comunitate”.

Tudor Iaşcenco

 

Acest articol apare în cadrul proiectului „Promovarea votului informat şi conștient la alegerile locale generale 2019”, implementat de API cu susținerea financiară a Fundației Soros-Moldova/Departamentul Buna Guvernare. Acțiunile întreprinse în cadrul proiectului țin de responsabilitatea implementatorilor și nu reflectă neapărat poziția Fundației Soros-Moldova.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker