EvenimenteTelenești

Sărătenii Vechi la 465 de ani

Pe 13 octombrie c. satul Sărătenii Vechi a marcat 465 de ani de la prima sa atestare documentară în anul 1554, unde este menţionat ca „Sărătenii de pe Răut”.

Cu dragoste pentru fiecare dintre noi și pentru comuna Sărătenii Vechi, primarul comunei, Iurie Tulgara, cu această ocazie, a descris istoria satului natal.

La sărbătoare am avut parte de multă muzică, dansuri și voie bună, pe care ni le-au oferit ansamblul Lozioara, colectivul Gimnaziului Vasile Anestiade și ansamblul de copii, colectivul grădiniței de copii Andrieș, colaboratorii muzeului comunal De la tradiție la contemporaneitate, bibliotecii publice, meșteri populari, dar şi reprezentanţii Centrului de Creație pentru Copii și Tineret din Telenești, ansamblul de dansuri populare din satul Verejeni.

Din partea sărătenenilor de pretutindeni cu un mesaj de salut a venit familia Zabolotnâi – Cernica, mesaje de felicitare au adresat consătenilor pictorul Valentin Cernica, parohul Bisericii Minunea Arhanghelului Mihail Marian Boldescu.

Producătorii locali şi-au etalat produsele pe tarabe şi standuri, concurând între ei, au fost reproduse datini şi obiceiuri străvechi, omagiaţi oamenii care fac cinste satului.  Au fost organizate şi o serie de concursuri, la care sărătenenii au participat cu plăcere şi entuziasm, alegându-se cu diplome și premii bănești.

Natalia Bârlădeanu

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker