Evenimente

Consiliul Coordonator al Audiovizualului respinge pretențiile ex-primarului Tinică vs Impuls TV

 Postul Impuls TV „nu a comis derogări de la legislaţia audiovizuală în vigoare” în cele două investigaţii, realizate în decembrie trecut, despre două proiecte implementate pe timpul ex-primarului de Şoldăneşti, Alexandru Tinică. Acesta este răspunsul Consiliului Coordonator al Audiovizualului la plângerea depusă de fostul primar.

La 25 iulie curent, Consiliul Coordonator al Audiovizualului a primit o plângere de la Alexandru Tinică. Fostul primar al oraşului Şoldăneşti cerea de la CCA răspuns la mai multe întrebări ce ţin de etica profesională în activitatea jurnaliştilor Natalia Rotari și Victor Sofroni.

Domnul Tinică acuză jurnaliştii de „posibile încălcări ale legislaţiei şi eticii profesionale” la realizarea investigaţiilor difuzate (de asemenea publicate în CUVÂNTUL) în luna decembrie a anului trecut. Este vorba despre materialele video „Oraşul Şoldăneşti a rămas fără parc şi fără bani” şi „Unde-s milioanele pentru stadioane?” În ambele investigaţii, jurnaliştii analizează cum au fost gestionate sume importante de bani pe două proiecte, implementate de către Alexandru Tinică.

Fostul primar este revoltat de unele acţiuni profesionale ale jurnaliştilor. El crede că investigaţiile desfășurate de Natalia Rotari și Victor Sofroni sunt „pseudoinvestigaţii”, iar scopul jurnaliştilor nu este decât să primească onorariu de la finanţatori şi să instige CNA-ul asupra lui. În plângerea sa către CCA, Alex-andru Tinică invocă diverse articole din Codul deontologic al jurnalistului şi Codul de conduită al radiodifuzorului.

În răspunsul la plângerea domnului Tinică, expediat şi în adresa redacţiei Impuls TV, CCA menţionează că a analizat cele două investigaţii la care face referire petiţionarul. În rezultatul monitorizării, CCA a constatat că Impuls TV „nu a comis derogări de la legislaţia audiovizuală în vigoare”.    

În imagine: Alexandru Tinică

 

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker