Evenimente

Sărbătoare de suflet dedicată asistenţilor sociali

Asistenţii sociali sunt cei care le bucură zilele cu grija şi mărinimia lor tuturor celor nevoiaşi şi îndoliaţi. Dar o dată în an, de sărbătoarea lor profesională, au şi ei parte de bucurii şi aprecieri.

Ziua asistentului social, care este marcată în a treia duminică a lui septembrie, a fost o sărbătoare deosebită pentru angajații Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei Teleneşti. La eveniment au participat şi reprezentanți ai administraţiei publice, discipoli ai caselor de copii tip familie, părinți-educatori.

Valentina Perebicovschi, ex-şefă a Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei (DASPF), a vorbit despre diferenţa dintre protecția socială de tip vechi şi asistența socială actuală, schimbările care s-au produs în acest domeniu pe parcursul ultimelor două decenii.   

”Personal, am salutat contopirea Ministerului Sănătăţii cu cel al Muncii şi Protecţiei Sociale. Mi se pare firesc impreună să ajutăm cetățeanul nimerit în dificultate, să-i oferim o speranță”, a menționat Alexei Bivol, directorul  Spitalului raional Telenești.

Angajații DASPF au fost felicitați şi de către Diana Manoli, președinta raionului, Vasile Harghel, vicepreședintele raionului, Aurelia Dobjanschi, șefă-adjunctă a BPR ”V. Alecsandri”.    

O surpriză au fost melodiile pe versurile discipolilor Casei de copii tip familie din Telenești condusă de Tatiana Ilescu și asistentei parentale profesioniste Lilia Șaptefrați din Crăsnășeni.

Angela Sârbu, șefa DASPF Telenești a remarcat: ”Rezultatul muncii noastre îl apreciem după faptul cum am reușit să soluționăm problemele beneficiarilor: bătrâni solitari, invalizi, copii orfani etc. Şi dacă ei sunt mulţumiţi, înseamnă că şi noi avem dreptul să ne bucurăm”.

Tinerele interprete Galina Maleca, Marcela Voicu și Nadejda Târsână au sosit la Teleneşti pentru a bucura asistenţa cu un concert de muzică populară.

Reporter „C”  

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker