Alegeri Locale 2019Electorala 2019OrheiRezinaȘoldăneștiTelenești

Curiozităţi electorale

Campania electorală pentru alegerile locale din 20 octombrie este în plină desfăşurare. Conform informaţiilor parvenite din teritoriu, dar şi de la consiliile electorale locale şi concurenţii electorali, pregătirile de scrutin decurg mai organizat şi mai civilizat ca cele precedente, fără incidente majore şi utilizarea masivă a resurselor administrative şi pomenilor electorale.

 

Totodată, deja au ieşit în evidenţă mai multe momente curioase.

Astfel, în comuna Horodişte, Rezina şi satul Câşla, Teleneşti au fost înregistraţi câte un singur candidat la funcţia de primar – Dorel Iurcu şi respectiv Ion Borş. Apropo, Dorel Iurcu pretinde la al treilea mandat, pentru care concurează în calitate de candidat independent. Primele două mandate a mers pe lista PLDM şi apoi PDM, tot de unul singur şi, evident, le-a câştigat din primul tur.

În alte comune şi sate concurenţa pentru funcţia de primar este mult mai dură. În comuna Saharna Nouă, de exemplu, la acest mandat pretind 6 persoane, dintre care trei cu numele Macrii  – Victor Macrii, de la PSRM, Elena Macrii, de la PCRM, și candidata independentă Maria Macrii, care încheie acum mandatul de primară. La Cuizăuca din 5 candidaţi doi poartă numele Rusu – Gheorghe (Blocul ACUM) şi Alexandru (PLDM). Astfel de situaţii avem în mai multe localităţi din raioanele Teleneşti, Şoldăneşti şi Orhei. În s. Chiştelniţa, Teleneşti, la funcţia de primar pretind două persoane cu numele Meleca, respectiv Ion (PCRM) şi Grigore (PVE), la Băneşti – Popovici Vasile (PLDM) şi Popovici Olesea (Blocul ACUM), la Ineşti –  Bunescu Ghenadie (independent) şi Bunescu Vladimir (PSRM), Suhuluceni – Stegărescu Iacob Iacob (PDM) şi Stegărescu Iacob Profir (PŞ).

În raionul Orhei o atare situaţie s-a creat la Isacova – Morozan Mircea (PN) şi Morozan Taisia (PPEM) şi Peresecina – Buzu Valentina (Blocul ACUM) şi Buzu Nicolae (PDM), iar în raionul Şoldăneşti doar în Olişcani la mandatul de primar pretind două persoane cu acelaşi nume – Popa Violeta (PDM) şi Popa Alexei (PCRM).

În localităţile respective consiliile locale, dar mai ales concurenţii electorali vor trebui să desfăşoare o activitate de informare foarte concretă şi bine organizată, ca în ziua scrutinului să se evite greşelile şi confuziile legate de votarea concurenţilor.

Reporter “C”

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker