Alegeri Locale 2019Electorala 2019Orhei

O agenție de stat din r. Orhei utiliza baza de date a locuitorilor pentru a face agitație electorală, iar Poșta Moldovei a ascuns broșuri ale unui concurent în reviste

O agenție de stat din raionul Orhei a utilizat baza de contacte ale beneficiarilor pentru a telefona oamenii și a-i îndemna să voteze pentru un concurent electoral. Un alt caz s-a produs cu implicarea Poștei Moldovei, care a distribuit, în reviste, și broșuri electorale.

După cum relatează agora.md, informația a fost enunțată de secretarul general al Guvernului, Andrei Spânu: „Acest Guvern nu va tolera implicarea funcționarilor publici și a angajaților statului în campania electorală, în timpul orelor de muncă. Guvernul nu va admite utilizarea resurselor administrative. Orice abatere va fi investigată și pedepsită conform legii”, a spus Spânu.

El a adus exemplul celor două instituții ale statului – cel de la agenția de stat din Orhei și de la Poșta Moldovei – spunând că acestea vor fi investigate, iar detaliile vor fi făcute publice ulterior.

Spânu spune că a solicitat ca toate întrunirile electorale să aibă loc în afara programului de lucru.

„Participarea să fie benevolă, să nu fie obligați angajații, profesorii, elevii etc. să asiste la întruniri electorale”, a mai spus oficialul.

Amintim că odată cu schimbarea puterii de la Chișinău, secretari generali de stat, secretari de stat și reprezentanții Guvernului în teritoriu care au slujit intereselor Partidului Dermocrat au fost demiși din funcții, iar un proiect de lege care le interzice acest lucru pe viitor, a fost votat în Parlament.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker