EvenimenteRezina

A mângâia pe cei întristaţi este una din cele şapte fapte pentru suflet

Din iniţiativa AO Speranţa în centrul satului Cinişeuţi a fost amenajat un scuar. Foto din arhiva CUVÂNTUL-ui.

 Aşa spune credinţa ortodoxă. Iar în ţara noastră, un număr mare de bătrâni sunt întristaţi din cauza stării sănătăţii, veniturilor mici şi preţurilor mari, în special la produse alimentare şi medicamente. Pentru a le lumina măcar un pic viaţa, de Ziua persoanelor în etate, Primăria satului Cinişeuţi, în parteneriat cu Asociaţia Obştească Speranţa, au organizat o festivitate în scuarul Luminiţa, care urma să fie inaugurat în mod festiv după reamenajare.

Panglica simbolică a fost tăiată de către Ana Maznic, directoarea executivă a AO Speranţa, care a dus povara principală a organizării lucrărilor, avându-i parteneri pe AO Casmed, Primăria Cinişeuţi, Gimnaziul din localitate, câţiva agenţi economici, reprezentanţi ai diasporei. Acest proiect a fost un exemplu frumos de colaborare fructuoasă între diferiţi parteneri pentru îmbunătăţirea aspectului satului nostru.

După inaugurarea festivă a scuarului Luminiţa, destinat în special oamenilor de vârsta a treia şi tinerilor cu nevoi speciale, s-a desfăşurat prima activitate culturală, cu genericul Să trăiţi, dragi bunici! A moderat festivitatea chiar dna primară Mariana Corcevoi, care a adresat cuvinte alese vârstnicilor. Membrii ansamblului Moştenitorii şi elevii gimnaziului au îndulcit inimile celor prezenţi cu melodii patriotice, de dragoste, lirice. Oaspeţii de la Pripiceni-Răzeşi, membrii grupului de iniţiativă Razele speranţei, au felicitat cinişeuţenii, interpretând două cântece de petrecere. Apoi toată lumea s-a prins în dans.

Au fost omagiaţi în mod deosebit jubiliarii în vârstă de 80, 85, 90 de ani, iar primăria le-a oferit cadouri. AO Speranţa a oferit la toate persoanele în etate câte o cutie de bomboane şi toată lumea prezentă la festivitate a plecat acasă bine dispusă.

 Liuba Golub, profesoară-pensionară

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker