ȘtiriUtil

Fermentarea mustului face victime

Roadele toamnei fac primele victime. Un bărbat în vârstă de 58 de ani, originar din orașul Leova, a decedat după ce a intrat în beci și s-a intoxicat cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului.

Foto: estnews.ro

Potrivit Inspectoratului General pentru Servicii de Urgenţă, în zilele de odihnă recente salvatorii au fost solicitați în or. Leova pentru a extrage o persoană din beci, care se presupune că s-ar fi intoxicat cu gazele emanate în urma procesului de fermentare a vinului. Este deja al doilea caz anul acesta când un om se intoxică cu dioxid de carbon în urma fermentării vinului, relatează unimedia.info.

În acest context, Inspectoratul General pentru Servicii de Urgenţă îndeamnă cetățenii să fie foarte prudenți în perioada fermentării (fierberii) vinului. Pentru a evita cazurile de intoxicație cu dioxid de carbon, acumulat în beciurile proprii, specialiştii recomandă ca oamenii să nu intre în încăperile unde se fermentează vinul dacă acestea nu sunt dotate cu ventilație corespunzătoare.

Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie petrecut în încăperi deschise sau la aer liber. Persoanele sunt rugate să verifice cantitatea de oxigen din încăpere în care se acumulează gaze în urma fermentării vinului.

Cea mai simplă metodă de a verifica prezența oxigenului într-o încăpere este prin aprinderea unei lumânări. Lumânarea stinsă, înseamnă lipsa de oxigen. În acest caz trebuie de părăsit imediat încăperea. Salvatorii îndeamnă oamenii să anunţe apropiații că intenționează să intre într-o astfel de încăpere.

În cazul în care există deja o victimă, este importantă apelarea imediată la serviciile de urgență, pentru ajutorul calificat. O persoană intoxicată cu dioxid de carbon poate fi salvată, dacă este scoasă imediat din mediul toxic la aer curat.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker