EvenimenteTelenești

Gimnaziile din Telenești și Scorțeni au demarat campania de colectare a deșeurilor electronice și electrice

La Gimnaziile Mihai Eminescu din Telenești și Ion Holban din Scorțeni au fost instalate containere pentru deşeuri electrice şi electronice.

Ana Lazăr, profesoară la Gimnaziul Mihai Eminescu, ne-a relatat că această campanie trebuia iniţiată demult:

”Ani la rând, colectăm acasă baterii, acumulatoare, telefoane și alte echipamente electronice ieşite din uz. Doar o baterie mică aruncată la nimereală poluează 500 litri de apă sau 1 m.p. de sol pentru o perioadă de 50 de ani. Majoritatea deșeurilor electronice conțin substanțe toxice (plumb, zinc, nichel, bariu, crom etc.) şi, aruncate la nimereală, pe termen lung conduc la afecțiuni precum cancer, disfuncții ale sistemelor nervos central, respirator, imunitar, endocrin, digestiv și reproductiv, probleme în dezvoltarea cerebrală, hipertensiune… Vom colecta de la toţi doritorii baterii, telefoane, acumulatoare, cabluri, televizoare, calculatoare, imprimante, mașini de fax, aparate de fotografiat și filmat, roboți de bucătărie și orice alte deșeuri electronice de dimensiuni mici care, de regulă, erau aruncate”, ne-a spus dna Lazăr.

Anul acesta, AO Hai Moldova a anunțat mobilizare generală pentru colectarea și reciclarea deșeurilor electronice de dimensiuni mici. Astfel, între 15 septembrie și 15 octombrie, Hai Moldova organizează o lună de curățenie națională ca să adune și să recicleze electronicele ieșite din funcțiune din gospodăriile oamenilor.

    Ion  Cernei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker