EvenimenteTelenești

Gimnaziile din Telenești și Scorțeni au demarat campania de colectare a deșeurilor electronice și electrice

La Gimnaziile Mihai Eminescu din Telenești și Ion Holban din Scorțeni au fost instalate containere pentru deşeuri electrice şi electronice.

Ana Lazăr, profesoară la Gimnaziul Mihai Eminescu, ne-a relatat că această campanie trebuia iniţiată demult:

”Ani la rând, colectăm acasă baterii, acumulatoare, telefoane și alte echipamente electronice ieşite din uz. Doar o baterie mică aruncată la nimereală poluează 500 litri de apă sau 1 m.p. de sol pentru o perioadă de 50 de ani. Majoritatea deșeurilor electronice conțin substanțe toxice (plumb, zinc, nichel, bariu, crom etc.) şi, aruncate la nimereală, pe termen lung conduc la afecțiuni precum cancer, disfuncții ale sistemelor nervos central, respirator, imunitar, endocrin, digestiv și reproductiv, probleme în dezvoltarea cerebrală, hipertensiune… Vom colecta de la toţi doritorii baterii, telefoane, acumulatoare, cabluri, televizoare, calculatoare, imprimante, mașini de fax, aparate de fotografiat și filmat, roboți de bucătărie și orice alte deșeuri electronice de dimensiuni mici care, de regulă, erau aruncate”, ne-a spus dna Lazăr.

Anul acesta, AO Hai Moldova a anunțat mobilizare generală pentru colectarea și reciclarea deșeurilor electronice de dimensiuni mici. Astfel, între 15 septembrie și 15 octombrie, Hai Moldova organizează o lună de curățenie națională ca să adune și să recicleze electronicele ieșite din funcțiune din gospodăriile oamenilor.

    Ion  Cernei

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker