Evenimente

Primarul de Orhei nemulțumit de amânarea referendumului local

Primarul de Orhei se arată nemulțumit de tergiversarea organizării referendumului local pentru strămutarea pieței, relatează radioorhei.info.

Într-o postare pe o reţea de socializare acesta afirmă că CEC, în baza unui pretext fals „împiedică exercitarea dreptului constituțional al locuitorilor orașului”. ”Comisia Electorală Centrală trebuia să confirme oficial data plebiscitului propusă de Consiliul Municipal. Dar CEC a decis să meargă pe o altă cale – întârzieri birocratice, întârzieri formale ale deciziei privind o problemă extrem de actuală pentru oraș și locuitorii acestuia. Reiterez: încălcând legislația. Iar atunci când o structură de stat încalcă legea, aceasta se numește nelegiuire!”, a scris Ilan Șor.

Amintim că pe 28 august Consiliul municipal Orhei a aprobat o decizie, introdusă suplimentar pe ordinea de zi, prin care a recomandat CEC ca referendumul local să fie desfășurat pe data de 8 octombrie. În aceeași ședință consilierii au aprobat și textul întrebării pentru buletinele de vot, din care decurge că orheienii trebuie să se pronunțe în favoarea sau contra schimbării actualei piețe vizavi de Gara auto.

Foto simbol CUVÂNTUL

 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker