OrheiPolitic

Consiliul Municipal Orhei, pe ducă

Consiliul Municipal Orhei, pe ducă. La şedinţa de final a venit o mână de susţinători ai lui Şor, iar televiziunile afiliate au lipsit.

Foto radioorhei.info

Marţi, 1 octombrie, a avut loc şedinţa Consiliului Municipal (CM) Orhei, mandatul căruia se încheie foarte curând. După cum relatează radioorhei.info, la ultima şedinţă a actualei componențe a CM Orhei, care a fost convocată ca de obicei extraordinară, s-au prezentat 24 de consilieri. Aceştia, în aproximativ 10 minute, au aprobat şapte decizii, inclusiv una inclusă suplimentar pe ordinea de zi.

Printre deciziile votate de majoritatea consilierilor s-a numărat şi cea cu privire la acordarea indemnizației unice la expirarea mandatului. Potrivit acesteia, fiecărui consilier îi va fi plătită din bugetul oraşului o sumă echivalentă cu două salarii medii pe economia naţională, ceea ce constituie aproape 13 mii de lei.

O altă decizie de natură financiară a constat în corelarea bugetului local, ca urmare a acordării, din bugetul de stat, a unei sume ce depăşeşte 1 milion de lei, şi care are drept scop salarizarea angajaţilor instituţiilor preşcolare din municipiu.

După o tradiţie înrădăcinată în perioada celor peste 4 ani de guvernare locală, şedinţa a fost prezidată de consilierul din fracţiunea majoritară, Evgheni Pisov.

Mai puţin obişnuită a fost lipsa came-relor video de la televiziunile afiliate ex-primarului, deputatului Ilan Șor, care este dat în căutare internaţională. La fel, spre deosebire de alte dăţi, când sala de şedinţe era invadată de susţinători ai lui Șor şi ai majorităţii controlate de acesta, la ultima şedinţă a CM Orhei în actuala componenţă s-au prezentat doar câteva persoane din aşa numitul „grup de susţinere”.

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker