Politic

Alexandru Slusari: Primul care se face vinovat de frauda bancară este Dorin Drăguțan

Președintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari, susține că prima persoană care se face vinovată de frauda din sistemul bancar este fostul guvernator al Băncii Naționale Dorin Drăguțan.

În opinia lui, schema furtului, din punct de vedere juridic, a fost propusă anume de Dorin Drăguțan. Ulterior, trebuie să răspundă pentru acțiunile și inacțiunile sale Guvernul Leancă şi miniștrii de atunci Anatol Arapu și Andrian Candu. Declarațiile au fost făcute în platoul emisiunii Politica Nataliei Morari de la postul TV8, transmite IPN.

Alexandru Slusari susține că atunci când s-a început procedura de atac raider nu doar asupra sistemului bancar, dar și asupra sistemului de asigurări, atacatorii încă nu știau care va fi finalul acestui joc. „Apetitul venea pe parcurs. Adică, pe cât ei observau impotența instituțiilor statului sau pe măsură ce aceste instituții erau treptat capturate, apetitul creștea. Și de la ideea luării sub control a Băncii de Economii, au ajuns la devalizarea a trei bănci. De la asta au ajuns la ideea resurselor valutare de la Banca Națională ca, până la urmă, toate aceste furturi să fie împachetate și puse pe umerii cetățenilor în sumă dublă”, a declarat politicianul.

Potrivit lui Alexandru Slusari, schema fraudei, din punct de vedere juridic, a fost propusă de fostul guvernator al Băncii Naționale, Dorin Drăguțan, a fost susținută de Andrian Candu, pe atunci ministru al economiei, garanțiile au fost semnate de fostul ministru al finanțelor Anatol Arapu, iar hotărârea Guvernului de acordare a garanțiilor de stat a fost semnată de fostul premier Iurie Leancă. „De la Procuratură mi s-a comunicat că este regândită cauza penală începând cu august 2019 și pe aceste fapte este pornit dosar penal și toate materialele Comisiei sunt anexate la acesta”, a afirmat președintele Comisiei.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker