EvenimenteRezina

Robotica şi rolul ei în dezvoltarea inventivităţii la copii

Biblioteca Națională pentru Copii Ion Creangă, cu susținerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, a  reunit la finele lunii septembrie echipele de robotică din biblioteci la cea de-a 3-a ediție a Competiției Naționale Robo Liga Bibliotecilor – 2019. Peste 150 de copii și tineri pasionați de robotică și-au etalat abilitățile de programare și lucru în echipă.

Pasionați de robotică, de crearea a noi construcții și mecanisme cu inteligență artificială, de noi metode de programare și explorarea acestora, membrii cluburilor de robotică și-au demonstrat toate abilitățile și cunoștințele căpătate la instruirile din biblioteci.

Plini de entuziasm, adrenalină, ambiție și dorința de a fi printre cei mai buni, membrii echipei BPR Mihai Eminescu s-au întors acasă de la competiție câştigători ai Cupei Cel mai bun robot în imitarea unui personaj literar!

Mulțumesc echipei și antrenorilor – Ghenadie Goncear și Mariana Goncear, și în mod special – Gabrielei Lunga şi Nicoletei Morari pentru construirea și programarea robotului Motanul Încălțat, care a fost pe bună dreptate cel mai ingenios, creativ și spectaculos!

Din componența juriului au făcut parte nume notorii în ale roboticii: Ludmila Peca, Adrian Grădinaru, Grigore Tofan – toți lectori la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică, Viorica Juc – profesoară de informatică la LT Ion Creangă, formatoare Tekwill, Claudia Partole, scriitoare, Denis Ganea – IREX/Moldova, Eugenia Bejan, director general-inerimar, BNC Ion Creangă.

Mulțumim mult tuturor celor implicați pentru susținere și oportunitatea de a promova robotica și a menține ,,suflul viu” al ei în biblioteci!

Dragi educatori, părinți şi copii! Vreţi să-l vedeți și să auziți cum vorbește Motanul Încălțat-Robot și cum luptă cu sabia lui cu Carabas-Barabas? Vă invităm la bibliotecă și o să fiți oaspeții Motanului Încălțat!

Pentru a răspunde cererii educaționale crescânde în domeniul științei și ingineriei, începând cu 2016, cu susținerea programului Novateca, 19 cluburi de robotică de la Biblioteca Națională pentru Copii, bibliotecile din Ialoveni, Fălești, Telenești, Rezina, Căușeni, Ungheni, Cahul, Drochia, Chișinău, Orhei, Glodeni, Voinova, Gălești, Drujba, Râșcova, Izbiște, Cricova, Molovata Nouă au fost echipate cu seturi de robotică și oferă acces public tinerilor pasionați de programare.

Clubul de Robotică de la BPR Mihai Eminescu este deschis pentru toți doritorii de a construi și a programa roboți…

Galina Davâdic, directoarea BPR Mihai Eminescu din or. Rezina

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker