Politic

Adunarea Generală a judecătorilor nu a fost deliberativă

Într-o contestație adresată Comisiei speciale a Adunării Generale a Judecătorilor, CSM solicită anularea hotărârii din 27 septembrie, prin care magistrații au votat revocarea a șase membri ai Consiliului.

Consiliul notează și că AGJ din 27 septembrie nu a fost deliberativă. În instanțele judecătorești din țară sunt 395 de judecători în exercițiu. Respectiv, majoritatea simplă constituie 198 de judecători în exercițiu. Potrivit CSM, ședința a fost convocată pentru ora 10.00, iar la 11.20 președintele Adunării a declarat că nu a întrunit numărul necesar de judecători, nefiind deliberativă, fiind prezenți doar 187 de magistrați, respectiv adunarea se amână. Însă, după mai mult de patru ore, s-a anunțat că s-au înregistrat 200 de judecători, „ignorându-se faptul că mulți judecători au părăsit ședința”. „Faptul că ședința AGJ excepțională a continuat fără a fi deliberativă, se confirmă prin numărul de doar 184 de buletine ridicate”, se mai spune în contestație.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker