EvenimenteOrhei

De Ziua Mondială a Muzicii au concertat în stradă

Pe 1 octombrie, de Ziua Mondială a Muzicii, în scuarul Centrului raional de Cultură ”A.Suruceanu” din municipiul Orhei s-a dat un concert pentru toţi doritorii. În scena improvizată au evoluat ansamblul vocal Grai, Rock group M.D.M şi toate patru colective artistice de la această instituţie.

Gheorghe Ioniță, directorul Centrului, ne-a relatat că în această zi sunt promovate toate genurile artei muzicale:

”Muzica este prezentă în viaţa fiecărui om, ne vindecă sufletul, ne influenţează comportamentul şi ne modelează starea de spirit. Iată de ce am decis ca după ora 17.00 să organizăm acest concert, care a fost primit cu bucurie de orheieni. Am concertat cu nespusă bucurie”, a menționat dl Ioniță.

Andrei Midoni, conducătorul orchestrei Poiana Codrului de la Telenești, a participat în calitate de acordeonist în cadrul orchestrei de la Centrul de cultură din Orhei:

”La momente solemne organizăm cu artiştii din raioanele vecine orchestre precum fotbaliștii – selecționate. Astfel, spectatorul mai vede și altă măestrie interpretativă. Azi am făcut o sărbătoare nu numai pentru noi, dar și pentru public”, a remarcat dl Midoni.

Natalia Cupcea, moderatoarea manifestării, a relatat că  asemenea spectacole vor deveni tradiție:

”Ideea a fost primită cu entuziasm de către muzicanții din colectivele noastre. De Ziua Mondială a Muzicii să faci un cadou Orheiului – ce poate fi mai sublim!”, a spus dna Cupcea.

Reporter “C”  

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker