Evenimente

Un drum nou va uni 7 sate. A demarat reconstrucția drumului regional Ciocâlteni-Verejeni prin Suhuluceni

Săptămâna aceastaau demarat lucrările de reconstrucție a drumului regional Ciocâlteni-Clișova-Suhuluceni-Coropceni-Leușeni-Văsieni-Verejeni care traversează 2 localități din raionul Orhei și cinci din raionul Telenești şi are o distanță de  29 de kilometri.

SA ”Lusmecon”, care a câștigat licitația, s-a obligat să reconstruiască drumul respectiv în 18 luni.  Costul proiectului este de 161 milioane de lei, din care în prima tranșă au fost alocaţi 104 milioane de lei. 

Mihai Curchi, primarul comunei Suhuluceni, a remarcat că un asemenea proiect se cerea impelementat mai demult.

”Mă gândesc la ideea renovării acestui drum de mai mulți ani. În tinereţe câţiva ani am parcurs distanța de 14 km de la Ciocâlteni la Suhuluceni pe jos. Acum proiectul a devenit posibil grație ADR Centru, care și finanțează în întregime lucrările. Am înţeles că se vor utiliza tehnologii şi materiale moderne de construcție şi sper că lucrările vor fi executate calitativ”, a  remarcat primarul de Suhuluceni.

Ion Ionașcu, primarul comunei Ciocâlteni, unitate teritorial-administrativă din raionul Orhei care participă la proiectul respectiv, a menţionat că reconstrucţia drumului va influenţa pozitiv viaţa locuitorilor din cele 7 sate aflate pe traseul respectiv.

”Va fi mai lesne de creat noi suprafețe de vii și livezi, de construit frigidere pentru fructe și legume, am putea mai uşor implementa proiecte în domeniul turismului rural, dezvolta alte domenii care sunt de neconceput fără drumuri bune”, a remarcat primarul de Ciocâlteni.

   Ion Cernei 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker