EvenimenteOrhei

De ce Tauber şi Apostolova nu mai vor să fie deputate, dar consiliere orăşeneşti

În ziua când, potrivit unui comunicat al Partidului Șor, „mii de susţinători” se aflau la Judecătoria Ciocana şi cereau eliberarea deputatelor Marina Tauber şi Reghina Apostolova, reținute pentru posibila implicare în frauda bancară, respectivele se înscriau în cursa pentru fotoliul de consilieră în municipiul Orhei, relatează radioorhei.info.

Protestatarilor nu li s-a spus nimic despre aspiraţiile deputatelor, reţinute cu două zile mai devreme, de a deveni consiliere locale.

Includerea Marinei Tauber şi Reghinei Apostolova pe primele două locuri şi coborârea în listă a lui Pavel Verejanu şi altor candidaţi a fost decisă miercuri, 18 septembrie, în şedinţa CECE Orhei.

Sursa citată aminteşte că, spre sfârşitul lunii mai 2015, magistraţii din Chişinău au decis eliberarea din arestul la domiciliu a omului de afaceri Ilan Sor, care era cercetat penal în dosarul băncilor devalizate. Decizia a fost pronunţată după înregistrarea candidaturii lui Șor la alegerile din 14 iunie 2015, pentru funcţia de primar de Orhei.

Or, candidaţii înscrişi în cursă au dreptul garantat de lege de a se întâlni cu alegătorii pe toată durata campaniei. Această normă electorală rămâne în vigoare şi în cadrul campaniei alegerilor locale din 20 octombrie pentru care, iată, Partidul Șor are două candidate de top – pe deputatele Marina Tauber şi Reghina Apostolova.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker