EvenimenteTelenești

Estrada de vară la Câșla, inaugurată festiv în comun cu partenerii

Un cadou multașteptat au primit locuitorii satului Câșla, raionul Teleneşti – o scenă pentru activităţi în aer liber. Ion Borș primarul localității, ne-a relatat că ideea acestei estrade a devenit posibilă datorită unui proiect susţinut de către Ambasada Republicii Polone la Chișinău, menit să apropie cele două maluri ale Nistrului.

 

”În cadrul acestui proiect, la Butor, Grigoriopol, comunitate parteneră, a fost renovat sistemul de încălzire de la căminul de cultură”, a spus primarul.

”Această scenă este un obiect de utilitate publică majoră pentru Câșla, unde nu este cămin de cultură. Terenul din fața scenei este pavat, ceea ce permite desfășurarea horelor și a dansurilor cu mulți participanţi. În fața sătenilor prezenți la evenimentul de inaugurare au vorbit primarul de Câşla şi primarul de Butor, apoi au evoluat orchestra Poiana Codrului de la Centrul raional de cultură din Telenești, formația artistică La umbra Codrului din Câșla și un ansamblu de copii de la Butor”, ne-a relatat Olesea Cațer, specialistă în Secţia Cultură Telenești.

În  cadrul  proiectului au fost organizate mai multe activități  culturale comune, care au contribuit la consolidarea relaţiilor dintre cele două comunităţi. Este vorba de Ziua sportului la Câșla, Festivalul tinerelor talente și Ziua Familiei la Butor. Aceste acţiuni au demonstrat că, anume Cultura unește comunitatea, a spus primarul ion Borş.

 Ion Cernei                                          

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker