EvenimenteRezina

Ambasadorul Poloniei în vizită la Ignăței

La 23 septembrie c., la Ignăței, într-o vizită de lucru, a fost ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, însoțit de alți oficiali din RM.

 

Satul Ignăței a beneficiat de atenția demnitarului fiindcă acolo activează un atelier de confecţii, filială a SRL Chivamax, cu adresa juridică în orașul Soroca, care a implementat deja două proiecte cu susținere financiară din partea Poloniei, prin intermediul Fondului Vostoc.

SRL Chivamax este o întreprindere, care se specializează în confecționarea articolelor de îmbrăcăminte. Filiala din Ignăței (șefă – Elena Pistrui) la început a fost doar o secție de cusătorie, cu 16 locuri de muncă, dar, grație implementării proiectelor oferite de Fundația poloneză Vostoc, a fost deschisă și o secție de croire. Astăzi, în cadrul filialei sunt 25 de angajați. Și tot cu susținere financiară din Polonia a fost procurat utilaj nou pentru secția care activa de la bun început.

Astfel, înaltul oficial, a vizitat filiala din Ignăței a SRL Chivamax pentru a constata faptul că mijloacele financiare venite din Polonia au fost valorificate conform destinației – înnoirea utilajului și îmbunătățirea condițiilor de muncă a angajaților (în imagine).

Dar, până a vizita atelierul de croitorie, demnitarul a avut o întâlnire, în incinta primăriei Ignăței, cu primarul degrevat din funcție Alexandru Călăraș, primara interimară Elena Vârlan, angajați ai primăriei, consilieri locali, șefa filialei respective, Elena Pistrui etc. În cadrul întrunirii, dl ambasador a vorbit concret despre intenția statului polonez de a acorda suport financiar anume întreprinderilor din localitățile rurale, pentru a susține dezvoltarea lor și îmbunătățirea condițiilor de viață a sătenilor.

Violeta Pistrui

 

 

Arată mai mult

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker