EvenimenteRezina

Ambasadorul Poloniei în vizită la Ignăței

La 23 septembrie c., la Ignăței, într-o vizită de lucru, a fost ambasadorul Republicii Polone în Republica Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, însoțit de alți oficiali din RM.

 

Satul Ignăței a beneficiat de atenția demnitarului fiindcă acolo activează un atelier de confecţii, filială a SRL Chivamax, cu adresa juridică în orașul Soroca, care a implementat deja două proiecte cu susținere financiară din partea Poloniei, prin intermediul Fondului Vostoc.

SRL Chivamax este o întreprindere, care se specializează în confecționarea articolelor de îmbrăcăminte. Filiala din Ignăței (șefă – Elena Pistrui) la început a fost doar o secție de cusătorie, cu 16 locuri de muncă, dar, grație implementării proiectelor oferite de Fundația poloneză Vostoc, a fost deschisă și o secție de croire. Astăzi, în cadrul filialei sunt 25 de angajați. Și tot cu susținere financiară din Polonia a fost procurat utilaj nou pentru secția care activa de la bun început.

Astfel, înaltul oficial, a vizitat filiala din Ignăței a SRL Chivamax pentru a constata faptul că mijloacele financiare venite din Polonia au fost valorificate conform destinației – înnoirea utilajului și îmbunătățirea condițiilor de muncă a angajaților (în imagine).

Dar, până a vizita atelierul de croitorie, demnitarul a avut o întâlnire, în incinta primăriei Ignăței, cu primarul degrevat din funcție Alexandru Călăraș, primara interimară Elena Vârlan, angajați ai primăriei, consilieri locali, șefa filialei respective, Elena Pistrui etc. În cadrul întrunirii, dl ambasador a vorbit concret despre intenția statului polonez de a acorda suport financiar anume întreprinderilor din localitățile rurale, pentru a susține dezvoltarea lor și îmbunătățirea condițiilor de viață a sătenilor.

Violeta Pistrui

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker