Politic

A fost prezentată lista beneficiarilor furtului miliardului: Plahotniuc, Filat, Şor, Tauber etc.

Comisia de anchetă privind jaful din sistemul bancar a prezentat lista beneficiarilor finali ai creditelor neperformante de la cele trei bănci devalizate, conform raportului Kroll 2.

Potrivit cotidianul.md citat de radioorhei.info, raportul a fost pus la dispoziția deputaților de către Banca Națională.

Analiza făcută de către membrii comisiei arată că principalul beneficiar al jafului este Vladimir Plahotniuc, inclusiv prin companiile care-i aparțin.

Al doilea beneficiar este Vladimir Filat, urmat de Ilan Şor și gruparea sa, printre care se numără și deputații Marina Tauber, Reghina Apostolova și Vadim Fotescu.

„Prime Management, OTIV Prime, Prime TV și Gemenii, sunt câteva dintre companiile care-i aparțin lui Plahotniuc și figurează în raportul Kroll 2”, a declarat Alexandru Slusari, președintele comisiei de anchetă.

„Prime TV a fost finanțată din banii furați de la Banca de Economii”, a accentuat Slusari.

Printre numele cunoscute care mai figurează în raport se numără și omul de afaceri Gabriel Stati, a mai precizat Slusari.

Potrivit deputatului Lilian Carp, dacă Plahotniuc s-ar fi aflat în țară, „el astăzi ar fi fost arestat”, întrucât probele sunt indubitabile.

Un alt membru al comisiei, Vladimir Golovatiuc, a ținut să menționeze că raportul Kroll se află la Procuratură de un an și jumătate, fără a fi întreprinsă vreo acțiune pentru a trage la răspundere vinovații.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker