EvenimenteTelenești

Ringul părinților inteligenți

Duminică, la Biblioteca Publică Raională V. Alecsandri din Telenești s-a desfășurat concursul raional Ringul părinților inteligenți, care a ajuns la a 9-a ediție. An de an, la acest eveniment participă familii din diverse localități ale raionului.

Această poză le va aminti participanţilor încă mulţi ani despre emoţiile trăite în competiţie. 

Directoarea adjunctă a bibliotecii, Aurelia Dobjanschi, care a fost moderatoarea acțiunii, a relatat pentru ”C” că genericul actualei ediții „O țară–i frumoasă, când familia e acasă” este inspirat din problemele societății moldovenești contemporane: ”În cadrul celor două probe de concurs, familiile Luchian din Negureni, Prodan din Ordășei, Casian din Ghermănești, Osipenco din Târșiței, Ciubotaru din Telenești și-au împărtășit povestea familiei lor într-o carte confecționată împreună și au demonstrat talentele familiei, care au fost apreciate cu diplome şi cadouri”.

Dna Dobjanschi a mai precizat că cei mai mici membri din familii au creat o atmosferă relaxantă și plină de zâmbete. În premieră a fost interpretat imnul concursului de către Andrei Chelea și Elena Drută.

Dna Claudia Jero, profesoară-pensionară, a menționat că pentru prima dată a venit la Ring, dar a rămas impresionată de sărbătoare: ”M-am convins că în familiile noastre rămân nedescoperite talente precum comorile. Biblioteca din Telenești, prin acest proiect, descoperă și promovează aceste comori extraordinare. Doresc colectivului de aici să continue această acțiune, care an de an adună mulţi admiratori”.

La moment Biblioteca Publică Raională din Telenești implementează mai mult de 10 diferite proiecte, cu priză la public, care vizează modul sănătos de viață, sportul, acțiuni interculturale cu biblioteci din Găgăuzia etc.

Ion Cernei

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker