EvenimenteOrhei

Peace Run — Alergare pentru Pace, înainte de a pleca spre România, a poposit la Orhei

Participanții la Alergarea pentru Pace au înmânat o torţă lui Ion Frunze, președintele raionului, cu urări de pace și belșug pentru toți locuitorii.

 

Luni, echipa internațională de alergători din cadrul campaniei sociale Peace Run — Alergare pentru Pace, a ajuns la Orhei, unde, în fața monumentului lui Vasile Lupu, au fost întâmpinați de către conducerea raionului. 

La rândul său, președintele raionului a înmânat participanților drapelul raionului Orhei în semn de înaltă apreciere a efortului depus și de susținere a sportului și păcii din întreaga lume.

Republica Moldova a dat start Alergării pentru Pace duminică, 16 septembrie, la Chișinău. 20 de alergători din Austria, Bulgaria, Elveţia, Franţa, România, Ucraina și alte state se vor afla în ţara noastră în perioada 16-19 septembrie 2019, pentru a lansa ştafeta internaţională cu torţe Peace Run. Timp de două săptămâni, alergătorii vor parcurge o distanţă de 1.380 km în Republica Moldova, România şi Bulgaria.

Peace Run – Alergare pentru Pace – este cea mai lungă ştafetă din lume. Specificul acesteia constă în transmiterea unei torţe aprinse ce simbolizează aspiraţia omenirii pentru o viaţă în pace şi armonie. Până în prezent, la acest eveniment au participat peste 5 milioane de oameni din peste 150 de ţări şi teritorii – în Europa, Asia, America de Nord şi de Sud, Africa şi Australia.

Anul acesta se împlinesc 20 de ani de la prima ştafetă Peace Run cu un parcurs continuu pe întreg continentul european. Pentru a celebra această dată, în Europa se organizează mai multe evenimente regionale. Unul dintre ele va acoperi Republica Moldova, România şi Bulgaria. Ştafeta actuală va traversa hotarul cu România pe 19 septembrie, hotarul dintre România şi Bulgaria pe 25 septembrie, iar ceremonia finală va avea loc în or. Varna (Bulgaria), pe 30 septembrie.

Oricine poate participa la alergare. Echipa de bază este compusă din voluntari, alergători profesionişti şi amatori, care în timpul liber aleargă pe cont propriu în diferite ţări. Unul sau două vehicule urmează echipele de alergători în timp ce aceştia poartă torţa din oraş în oraş. Fiecare alergător acoperă zilnic între 10 şi 30 km. Ei vizitează localităţi, şcoli, organizaţii din toate sferele şi demnitari, pentru încurajare şi susţinere, stimulând în acest fel lucrul în echipă şi pacea. De-a lungul anilor, torţa păcii a fost transmisă multor personalităţi cu renume mondial, printre care regina Elizabeta a II-a, preşedinţii Mihail Gorbaciov şi Nelson Mandela, Maica Tereza, Papa Ioan Paul al II-lea, Papa Francisc, Dalai Lama, Prinţesa Diana, iar din ţara noastră – actriţa Ninela Caranfil, interpretul Ion Raţă, dublul campion olimpic la kaiac-canoe Nicolae Juravschi, canotoarea Larisa Popova, maratonistul Iaroslav Muşinschi, atletul Ion Luchianov, alte personalități publice, din lumea artei şi a sportului.

 Ion Cernei

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker