PoliticRezina

Ce a decis CO Rezina în ultima sa şedinţă în componenţa actuală

Pentru proiectarea şi serviciile de verificare a proiectului Renovarea liniei de iluminare a sectorului str. Lomonosov – podul peste Nistru au fost direcţionaţi 12 170 lei.

 

Convocat miercuri în ultima sa şedinţă în componenţa actuală, Consiliul orăşenesc Rezina a examinat peste 30 de chestiuni, cele mai multe ţinând de sfera financiară şi aprobarea cererilor de vânzare-cumpărare a terenurilor aferente bunurilor imobile private.  

Consiliul a corelat bugetul comunei, majorându-l cu 1002,6 mii lei, transferuri de la Bugetul de Stat. Astfel la moment bugetul comunei Rezina constituie 28,382 milioane lei, din care 18,463 sunt transferuri din Bugetul de Stat. Peste 54 la sută din aceste resurse sunt destinate pentru instituţiile de educaţie.

Din contul prevalării veniturilor asupra cheltuielilor Consiliul Orăşenesc a alocat circa 380 mii lei, care urmează să acopere cheltuielile pentru proiectarea şi serviciile de verificare a pro-iectului Renovarea liniei de iluminare a sectorului str. Lomonosov – podul peste Nistru (12 170 lei), reconstrucţia reţelelor de iluminare stradală din s. Ciorna (50 900 lei), alimentarea cu energie electrică a cartierului Nord-Vest, străzile Energeticienilor, Petru Nicolai şi Efim Tiron (282 193 lei). Din veniturile acumulate de la vânzarea patrimoniului de stat în anul curent, 196 032 lei au fost alocaţi pentru achitarea indemnizaţiei unice la expirarea mandatului aleşilor locali, care ar fi egală aproximativ cu 8543 lei.

Din mijloacele aprobate în buget pentru infrastructura drumurilor, 294 984 lei au fost distribuiţi pentru reparaţia căii de acces şi amenajarea parcării auto de pe str. M.Eminescu 14 cu ieşire la str. Dacia.

Conform tradiţiei, şi la această şedinţă Consiliul a alocat la 64 de cetăţeni în dificultate ajutoare financiare unice în mărime de 1000 şi 3000 lei. Majoritatea acestora au fost acordate pentru tratament medical sau acoperirea cheltuielilor de înmormântare a rudelor apropiate.

Printr-o decizie, Consiliul a aprobat contractul de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu apă şi de evacuare a apelor reziduale Întreprinderii Municipale Servicii Comunal Locative, primarul fiind împuternicit să semneze documentul

Reporter „C”

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker