EvenimenteTelenești

Cinci zile de activități sportive pentru copii la Telenești

Circa 160 de copii de vârstă școlără și preșcolară au participat pe parcursul a 5 zile la proiectul de popularizare a sportului şi modului sănătos de viață cu genericul OPEN FUN FOOTBALL SCHOOLS, care s-a desfășurat pe stadionul raional din Telenești. La activități au participat cadre de comandă de la Inspectoratul de Poliţie și Secția Situații de Urgență, pedagogi și părinți.

Copiii au fost antrenați în diverse activități: competiții cu mingea, jocuri distractive, diferite antrenamente ale pompierilor și salvatorilor.

Igor Legaci, președintele Federației raionale de fotbal, directorul școlii sportive din Telenești a relatat pentru “C” că proiectul respectiv a fost finanțat de către Ambasada Suediei la Chișinău:

”Am dorit ca pe parcursul a 5 zile să organizăm diferite activități distractive de popularizare a sportului și modului sănătos de viață, ceea ce ne-a reușit. Au participat mai multe eleve or, ne-am pus în gând să dezvoltăm fotbalul feminin. Copiii cu pedagogii lor şi părinții au participat la diverse activități sportive și de întremare a sănătății, au avut posibilitate să ia cunoștință de activitatea polițiștilor, pompierilor și salvatorilor. Vreau să mulțumesc la toți partenerii care au contribuit la organizarea acestui proiect, îndeosebi Federației Moldoveneşti de Fotbal, Ambasadei Suediei, Consiliului Raional Telenești, Direcţiei Educaţie, SRL Bercut-Grup, Inspectoratului de Poliţie Telenești, Gimnaziului M.Eminescu, Gradinițelor Andrieș și Guguță din centrul raional, dar şi  părinţilor care au fost alaturi de noi”, a declarat dl Legaci.

Sergiu Varvarici, profesor de educație fizică la Gimnaziul Mihai Eminescu a remarcat că pentru activitățile proiectului pedagogii s-au pregătit în modul cel mai serios:

”Noi, cei 14 pedagogi și antrenori, am avut instruiri la Vadul-lui-Vodă timp de o săptămână, unde ne-am familiarizat cu activitățile proiectului.  În afară de aceasta, am primit echipament nou, care ne va ajuta să organizăm procesul de educație fizică în școală. Am reușit să ne apropiem părinți, copii și pedagogi în ce privește cauza promovării modului sănătos de viață. A fost o activitate sportivă de masă, care a întrecut toate așteptările noastre”, a menționat dl Varvarici.

Pedagogii au mai remarcat că, de pe urma proiectului respectiv, instituțiile implicate vor beneficia de inventar sportiv în valoare de circa 100 000  de lei.

Ion Cernei      

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker