Electorala 2019OrheiRezinaȘoldăneștiTelenești

Cum decurge înregistrarea candidaţilor

19 septembrie a fost termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților în alegerile locale din 20 octombrie c.

Până miercuri la amiază, când ziarul trebuia să fie trimis la tipografie, la Consiliul electoral al circumscripţiei orăşeneşti Rezina nr. 26.1 fusese înregistrate listele de candidaţi pentru funcţia de consilier orăşenesc din partea PSRM şi PPŞ, dar şi candidatul independent Ion Perciun; la funcţia de primar al or. Rezina – Valentin Rotari din partea PSRM şi Margareta Burunsus din partea PPŞ.

Mai depusese actele de înregis-trare la funcţia de consilier – PN, candidaţii independenţi Galina Gavriliţă, Vladimir Polihovici, Petru Anghel, iar la funcţia de primar – candidaţii independenţi Ghenadie Cuzuioc şi Vasile Rusu, şi Andrei Godoroja din partea PCRM.

D

e la Consiliul electoral al circumscripţiei Teleneşti ni s-a comunicat că la funcţia de consilier orăşenesc depusese actele Blocul ACUM, PPŞ, PSRM şi candidatul independent Alexei Gorun; la cea de primar de Teleneşti – Anton Loreti din partea Blocului ACUM şi Natalia Costişan din partea PPŞ. Deciziile de înregistrare sau respingere a acestora, dar şi a altor pretendenţi la funcţiile de primar şi consilier, care vor fi depuse azi-mâine urmează să fie luate timp de 7 zile, a precizat preşedinta Consiliului electoral, Cristina Casian.

L

a Şoldăneşti procesul de înaintare şi înregistrare a candidaţilor pentru alegerile consilierilor orăşeneşti şi a primarului oraşului decurge mult mai activ ca în alte localităţi. După cum ne-a relatat Ludmila Şova, secretara Consiliului electoral orăşenesc, miercuri la ora 11 erau înregistrate deja listele candidaţilor la funcţia de consilier depuse de PDM, PSRM, PCRM, PPŞ, PLDM şi candidatul independent Mihai Ioncu. Mai depusese actele pentru această funcţie Mihail Tataru, care urmau încă să fie examinate. La funcţia de primar de Şoldăneşti pretind, fiind deja înregistraţi, Ion Cuculescu (PDM), Alexandru Tinică (PLDM), Vadim Groza (PSRM), Ruslan Todua (PCRM) şi Diana Babcineţchi (PPŞ).

P

otrivit informaţiei Anastasiei Ţurcan, secretara Consiliului electoral orăşenesc Orhei, la fincţia de consilier municipal deja au fost înregistrate listele candidaţilor înaintaţi de PUN, PDM, PPŞ, PL, PCRM, PSRM şi candidatul independent Sergiu Aga. A depus actele în calitate de candidat independent la funcţia de consilier şi Ion Codrean, dar acestea încă urmează să fie examinate.

La funcţia de primar de Orhei, conform situaţiei din 18 septembrie, pretind Pavel Cucuruzan (PUN), Pavel Verejan (PPŞ), Vasile Adaşan (PDM), Roman Boţan (PL), Svetlana Căpăţină (PCRM), Marin Colun (PSRM).

Reporter „C”

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker