Alegeri Locale 2019

Partidul „ȘOR” riscă să fie exclus din scrutinul electoral

Primăria comunei Puțintei din raionul Orhei solicită Comisiei Electorale Centrale excluderea Partidului „ȘOR” de la participarea la alegerile locale din 20 octombrie 2019. După cum relatează deschide.md, într-o adresare înregistrată la Secretariatul CEC, primarul localității anunță despre multiplele încălcări pe care le-au comis reprezentanții formațiunii politice.

Potrivit datelor prezentate, în perioada 7-8 septembrie Partidul „ȘOR” a organizat mai multe acțiuni culturale și concerte în unele localități la care au oferit cadouri, dulciuri și jucării. Mai mult ca atât, susține primarul comunei Puțintei, evenimentul desfășurat în localitatea sa nu a fost autorizat.

La data de 07.09.2019, în jurul orei 16.00 reprezentanții Partidului ȘOR au venit în satul Vîprova pe teritoriul Căminului cultural (proprietate a APL Puțintei) și samovolnic au ocupat scena de vară, conectându-se neautorizat și fără permisiune la priza de energie electrică, consumând neautrizat energia electrică, pe parcursul acțiunilor date făcând agitație electorală pentru Partidul ȘOR, circa până la ora 23.15”, se menționează în adresare.

Primarul susține că la fața locului a intervenit, inclusiv, un echipaj al Inspectoratului de Poliție Orhei „care au constatat încălcările date”.

Același caz săa întâmplat și la data de 8 septembrie în satul Discova, dar și în satele Morozeni, Susleni și Mitoc.

Astfel, alesul local s-a adresat cu solicitarea către CEC de a lua în considerație toate încălcările comise și de a exclude formațiunea din scrutinul local din 20 octombrie.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker