Evenimente

Sătenii au optat pentru izvor

Primăria satului Meșeni, raionul Rezina, în cadrul Proiectului național „Satul viitorului”, lansat de Fundația „Edelweiss”, a câștigat finanțe pentru reparaţia și amenajarea unui izvor.

Lucrările au fost înfăptuite cu forţele sătenilor şi la moment sunt pe sfârșite.

Proiectul național „Satul viitorului”, susține Efim Mardari, primarul satului Meșeni, urmăreşte modernizarea localităților rurale din Republica Moldova. Proiectele pot viza diferite domenii, precum infrastructură, educație, mediu, turism, sport, cultură, dar care trebuie să fie susținute de către săteni.

Încă în luna martie am desfășurat consultări publice, la care au fost înaintate mai multe propuneri, cum ar fi renovarea stadionului, amenajarea unui teren de joacă pentru copii, alte obiective din infrastructura edilitară a localității. Însă cei mai mulţi s-au pronunţat pentru reparația și amenajarea izvorului din centrul satului, care pe lângă faptul că potoleşte setea trecătorilor, trebuie să devină și un loc atractiv de agrement.

„În perimet-rul localității avem 85 de fântâni de mină, una din care în acest an a fost reparată de pensiona-ra Epistimia  Railean”, a mai spus dl Mardari.

Ion Perciun 

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker