Știri

80 de tineri din școli profesionale, colegii sau centre de excelență pot beneficia de burse în valoare de 12 mii de lei

Centrul de Informații Universitare anunță cea de-a noua ediție a proiectului Burse pentru formare profesională. Proiectul are drept scop susținerea tinerilor din medii social-vulnerabile din Moldova, în vederea facilitării accesului acestora la educație, în instituțiile de învățământ mediu de specialitate din țară.

Elevele Şcolii Profesionale Rezina în timpul uceniciei la întreprinderea-parteneră în cadrul învăţământului dual. Foto din arhiva CUVÂNTUL-ui.

În ediția din acest an, în bază de concurs, vor fi oferite 80 de burse în valoare de 12 mii de lei fiecare. Bursele sunt alocate pentru acoperirea necesităților curente ale tinerilor ce țin de efectuarea studiilor (cazare, masă, procurare cărți și instrumente necesare pentru orele practice s.a.). Bursa este prevăzută pentru o perioadă de 10 luni, cu posibilitatea reînnoirii acesteia, în baza de concurs, pentru anul următor de studii.

La momentul aplicării la proiect, participanţii trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe:

– să fie înmatriculați în primul an de studii în cadrul școlilor profesionale, colegiilor sau centrelor de excelență din Moldova, începând cu septembrie 2019;

-să demonstreze cel puţin o caracteristică socială, din cele menţionate mai jos:

* tineri ce provin din familii cu venituri modeste;

* tineri ce provin din familii incomplete (familii monoparentale);

* tineri ce provin din familii cu 3 şi mai mulţi copii, aflaţi la întreţinere (inclusiv solicitantul bursei);

* tineri orfani şi tineri rămaşi fără îngrijirea părinţilor, aflaţi sub tutelă sau curatelă;

* tineri cu dizabilităţi.

La fel, solicitanţii trebuie să dea dovadă de o situaţie academică bună, nota medie de la concursul de admitere la școala profesională, colegiu sau centru de excelență să nu fie mai mică de 7,50;

să demonstreze participarea în activităţi academice și extracurriculare (opţional) – diplome de participare în concursuri, activități sportive și artistice etc. din septembrie 2018 – prezent.

Termen limită de depunere a dosarului: 15 octombrie 2019.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker