Evenimente

De 25 de ani nu au mai avut lumină stradală în sat

Satul Ordășei a reușit să-și renoveze, după 25 de ani, rețeaua de iluminare stradală. Au fost instalați stâlpi de beton pe o distanță de 600 de metri şi corpuri de iluminat LED moderne, mult mai economicoase decât precedentele.

”Achităm către „Union Fenosa” câte 1500 de lei lunar, o sumă destul de suportabilă pentru primăria noastră. Proiectul a costat 80 000 lei și a fost realizat din sursele primăriei”, a relatat pentru ”C” Andrei Moldovanu, primarul satului.

Mihail Baraga, în trecut președinte al sovietului sătesc Ordășei, ne-a spus că renovarea iluminării stradale era așteptată demult în localitate:

”Iluminarea stradală este un semn de speranță că viața comunității are semne spre schimbare. Acum avem mai multă lumină în sat decât în perioada de până la 1989. Important este că au fost schimbaţi o mare parte din stâlpii de lemn care au o vârstă mai mare de 50 de ani cu piloni de beton”, spune M. Baraga.

De remarcat că primăria Ordăței este a noua din cele 31 de primării din raion care au reușit să-și renoveze iluminarea stradală.

Ion Cernei

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker