Evenimente

Modificarea Regulamentului privind numirea în funcţie pe bază de concurs a conducătorilor instituţiilor medico-sanitare publice

Modificarea Regulamentului privind numirea în funcţie pe bază de concurs a conducătorilor instituţiilor medico-sanitare publice (IMSP) vine să sporească nivelul de integritate şi profesionalism a managerilor.

Cele mai importante condiții sunt: declarația de integritate, declarația despre rudenie sau afini până la gr. IV în instituția pentru care candidează, se permit doar două mandate în una și aceeași instituție, cei ce au condus instituția mai mult de 9 ani nu mai pot participa la concurs pentru aceeași instituție, cu 90 zile înainte de expirarea contractului ministerul anunță concurs fără a aștepta careva notificări, nu se mai organizează concurs cu o singură persoană, conducătorului i se poate permite cumularea doar în afara orelor de muncă etc.

Proiectul hotărârii de Guvern pentru aprobarea modificărilor la anexele Hotărârii Guvernului nr. 1016/2016 a fost elaborat de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în vederea modificăriiRegulamentului privind numirea în funcţie pe bază de concurs a conducătorilor IMSP şi Contractului-tip de management al instituţiei.

Scopul proiectului constă în vederea optimizării mecanismului de anunţare şi efectuare a concursului pentru ocuparea funcţiei de conducător al IMSP, asigurării transparenței și competivității, stabilirii unor condiţii pentru participanţii la concurs care să sporească nivelul de integritate şi profesionalism ale managerilor instituțiilor medico-sanitare publice.

Proiectul Hotărârii de Guvern a fost transmis la avizare Ministerelor: Justiţiei, Finanțelor, Congresului autorităților publice locale și Centrului Național Anticorupție.

Pentru definitivarea și îmbunătățirea proiectului în cauză, Ministerul Sănătăţii, Muncii și Protecției Sociale a plasat proiectul pe portalul particip.gov.md.

Menționăm că modificarea actelor normative ce țin de transparentizarea și îmbunătățirea organizării concursurilor de angajare a conducătorilor instituţiilor medico-sanitare publice se regăseşte în proiectul Planului de acțiuni a Guvernului pentru anul 2019-2020.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker