Evenimente

Confiscare specială în dosarul Tomograf

Amendă în mărime de 270 de mii de lei, achitarea prejudiciului de 1 milion 80 de mii de lei adus Centrului Republican de Diagnosticare Medicală (CRDM) și interdicția de a ocupa funcții manageriale pe un termen de 12 ani este pedeapsa pe care instanța de judecată a decis-o pentru fostul şef al secției imagistică și tomografie computerizată de la CRDM. De asemenea, potrivit unui comunicat de presă al CNA, instanța de judecată a hotărât confiscarea specială a sumei de 1 milion 482 de mii de lei, transmite IPN.

„Pentru a asigura repararea prejudiciului, Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale a CNA a aplicat sechestre în valoare de 7 milioane 217 mii de lei care au inclus autoturisme, imobile, conturi bancare şi mijloace financiare în numerar. Acțiunile au avut loc în cadrul a două cauze penale pornite de CNA şi procurorii anticorupție pe abuz de serviciu și îmbogățire ilicită”, se arată în comunicatul CNA.

Fostul şef al secției imagistică și tomografie computerizată din cadrul Centrului Republican de Diagnosticare Medicală a fost reținut la 30 iulie 2018, în dosarul Tomograf 1, în urma unor ample percheziții.

Potrivit materialelor cauzei, în perioada ianuarie 2017 – iulie 2018, fostul şef percepea sistematic de la pacienți, inclusiv de la cei asigurați medical, sume de bani care variau între 950 şi 5 400 de lei pentru investigații tomografice. Banii nu erau achitați la casieria spitalului, cu excepția unor încasări sporadice pentru investigații mai puțin costisitoare.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate de la domiciliul și casetele metalice închiriate de către condamnat la băncile comerciale mijloace bănești în lei, euro și dolari americani în sumă totală de 6 milioane 568 mii 982 de lei.

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker