Social

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

 

Corupţia în sistemul educațional rămâne o problemă larg răspândită în Republica Moldova, mai ales în capitală.

 

De peste 20 de ani, responsabilii din domeniu sunt conştienţi de gravitatea situaţiei, dar se fac a nu o vedea şi pasează responsabilitatea altor structuri ale statului. În mod special menționăm autoritățile de la Ministerul Educației care par a nu fi deranjate de colectările de sute de milioane lei în cadrul școlilor și grădinițelor. Aceasta a devenit de fapt o schemă infracțională, care funcționează sub umbrela sistemului educațional!

 

Ca urmare a activității acestui sistem infracțional de colectare a taxelor informale (estimate la 184 milioane lei anual doar în instituțiile preșcolare din mun. Chișinău), zeci de mii de părinți ai copiilor din școlile și grădinițele Republicii Moldova, sunt sistematic terorizați cu solicitări insistente de a achita bani „pentru binele copilului”.

 

         Iată de ce  AO Părinți Solidari lanseaza azi petiția  „Vrem educație fără fundație și asociație”. Petiția cere autorităților  implementarea de  mecanisme eficiente care să prevină fenomenul corupţiei din educație”.

 

Pețiția poate fi accesată AICI:

https://campanii.tv8.md/campaign/11/petition/5

 

Contact pentru presă: Director executiv AO „Părinți Solidari”                                                               Revenco Ala, tel: 068113191

 

13.09.2019

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker