Evenimente

Moldova, în clasamentul competitivității în domeniul călătoriilor și turismului

Sursa foto: Jurnal de Chişinău

Moldova a urcat cu 14 poziții în clasamentul global al competitivității călătoriilor și turismului, ajungând pe locul 103. Acest lucru este menționat în studiul Forumului Economic Mondial The Travel and Tourism Competitiveness Report 2019, relatează Noi.md.

Conform raportului, Moldova a primit 3,3 puncte din 7, ocupând locul 103 și situându-se între Nepal și Tadjikistan. În același timp, ea a obținut cele mai vizibile progrese în clasament printre toate țările, urcând deodată cu 14 poziții. România a ocupat în rating locul 56, Ucraina – 78, Rusia – locul 39.

Pe primele locuri în clasamentul competitivității călătoriilor și turismului în 2019 se află: Spania, Franța, Germania, Japonia, SUA, Marea Britanie, Australia, Italia, Canada și Elveția. Următoarele zece țări sunt: Austria, Portugalia, China, Hong Kong, Olanda, Coreea de Sud, Singapore, Noua Zeelandă, Mexic și Norvegia. Închid ratingului format din 140 de țări: Liberia, Ciad și Yemen.

Raportul de competitivitate în domeniul călătoriilor și turismului (The Travel & Tourism Competitiveness Report) este calculat pe baza a 15 factori, printre care, în special, mediul de afaceri, siguranța, prețurile și infrastructura, patrimoniul istoric și cultural, dezvoltarea economică, transportul, sectorul hotelier, comunicarea, medicina, politica vizelor, deschiderea din partea populației etc. Ratingul este publicat o dată la doi ani, începând cu 2007 și include 140 de țări.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker