Social

Cât vor primi medicii și asistentele medicale pentru turele de noapte

Plata pentru turele de noapte efectuate de angajații din sistemul medical al R. Moldova a fost majorată de Guvern printr-o decizie adoptată în şedinţa din 11 septembrie, relşatează ziarulnaţional.md

Astfel, personalul din instituțiile medicale de orice nivel care, potrivit programului de muncă, îşi desfăşoară activitatea pe timp de noapte, între orele 22.00 şi 6.00, va beneficia, pentru orele lucrate în acest interval, de un supliment majorat. Plata suplimentului pentru munca de noapte se va achita pentru orele efectiv lucrate.

Potrivit ministrei Sănătății Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, dacă un medic anestezist sau de la reanimare primea până acum 100 – 200 de lei pentru tura de noapte, după aprobarea acestei decizii la instituţiile de nivel republican va fi plătit cu o mie de lei, iar la cele de nivel raional – cu 700 de lei. Personalul medical mediu care activează în instituţiile de nivel raional în domeniul anesteziei, terapiei intensive şi reanimare va fi plătit cu 380 de lei, iar personalul medical inferior – cu 200 de lei pentru fiecare tură de noapte.

Pentru medicii din secţiile chirurgie, obstetrică şi toxicologie de la instituţiile de nivel raional au fost stabilite pentru turele de noapte plăţi în mărime de 500 de lei, pentru personalul medical mediu – 325 lei şi cel inferior – 190 de lei.

Câte 550 de lei pentru o tură de noapte în instituţiile medicale de nivel raional vor primi medicii din secţiile de internare, 800 cei care lucrează la Urgenţa medicală prespitalicească, 500 – în secţiile terapie, pediatrie, boli infecţioase, psihiatrie, fiziopulmonologie . Iar pentru personalul medical mediu din secţiile de internare a fost stabilit un supliment de 325 lei, de la urgenţa prespitalicească – 500 de lei, din celelalte secţii – 300 de lei. Infermierele şi şoferii de la Urgenţă vor primi câte 250 de lei. Iar infermierele din celelalte structuri ale instituţiilor medicale raionale – câte 190 de lei.

Această majorare s-a făcut cu scopul de a asigura instituțiile medicale cu personalul necesar pe timpul nopții, în beneficiul pacienților, dar și pentru a opri exodul masiv din s din sistemul medical, afirmă ministra Nemerenco.

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker