Social

Naftogaz Ucraina, despre ieftinirea gazelor naturale pentru Moldova: Rusia a făcut o reducere care nu este reducere de fapt

Purtătorul de cuvând al liderului de la Kremlin, Dmitrii Peskov, a precizat că, deocamdată, nu s-a ajuns la o înțelegere finală privind reducerea prețului pentru gazele rusești.

 

Naftogaz Ucraina critică înțelegerea dintre Igor Dodon și Vladimir Putin cu privire la reducerea prețurilor la gaze pentru Moldova.

„Federația Rusă, ca un marketolog politic experimentat, a conceput din nou o reducere care nu este o reducere. Matematica simplă arată că, dacă Moldova acum ar cumpăra gaze din Slovacia și le-ar transporta prin Ucraina, prețul la intrare ar fi de aproximativ 190 $. În timp ce „prețul frăţesc, oferit cu reducere” de la Gazprom, este de 237 $, cu 20% mai mare decât prețul de piață disponibil pentru Moldova”, afirmă reprezentanţii Naftogaz pe pagina de Facebook a instituției.

„Acum cinci ani ne-am dovedit şi nouă, şi Europei, şi Rusiei că putem aproviziona țara cu gaze naturale și fără Gazprom, politică şi, de asemenea, să economisim. Astăzi, Moldova poate profita de aceste oportunităţi pentru care am luptat atât de mult în anii 2014-2015”, se mai menționează în postare.

Reamintim că, potrivit lui Igor Dodon, începând cu 1 octombrie, prețul la gazele rusești furnizate Moldovei va scădea. O decizie în acest sens ar fi fost luată în cadrul întrevederii sale cu președintele rus, Vladimir Putin.

O decizie finală privind micșorarea prețului la gaze livrate de Federația Rusă în Republica Moldova nu a fost luată. Despre aceasta a anunțat purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitrii Peskov, scrie gazeta.ru.

Oficialul rus a precizat că subiectul a fost discutat, dar o decizie finală cu privre la preț nu a fost luată. Experții trebuie să mai discute câteva detalii, a precizat Peskov.

 

 

 

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker