RezinaSocial

Ion Ciorbă: Drumurile noastre sunt reparate calitativ

Drum în reparaţie în s. Horodişte.

 

În anul 2018, pentru reparația periodică a drumurilor naționale (în limitele localităților), locale, comunale și străzilor din raionul Rezina au fost planificaţi 55,57 mil. lei, iar în luna octombrie 2018 au mai fost alocaţi suplimentar încă 10,60 mil. lei. Au fost valorificaţi circa 63 mil. lei. Două tronsoane dintre cele prevăzute nu au fost reparate. Este vorba de drumul local L206 care trece prin com. Țareuca și drumul regional G48, (prin s. Sârcova), pe care lucrările au fost finalizate în primul semestru al anului curent.

Programul de reparaţie periodică a drumurilor naţionale, locale, comunale şi străzilor pentru a. 2019 a fost aprobat de guvern în luna aprilie, pentru raionul Rezina alocându-se din Bugetul de Stat 50,5 mil. lei. La 2 august c. însă Programul dat a fost revăzut şi raionul Rezina a rămas la acest capitol doar cu 27,2 mil. lei. Solicitat să comenteze mersul valorificării mijloacelor alocate pentru reparaţia drumurilor şi calitatea acestor lucrări, Ion Ciorbă, responsabil tehnic la Administraţia de Stat a Drumurilor (ASD) pentru raionul Rezina, ne-a relatat: „În cadrul licitaţiei organizate de ASD, antreprenoare pentru valorificarea acestor resurse în raionul Rezina a fost selectată firma Genesis International SRL, care a prestat servicii similare raionului nostru şi în anii trecuţi.

În anul 2018 calitatea lucrărilor executate de Genesis International SRL a fost în majoritatea cazurilor satisfăcătoare. Tronsoanele pe care după iarna trecută au apărut neconformităţi au fost reparate din nou cu cheltuiala antreprenorului.

În anul curent, conform ofertelor consiliilor locale și a Caietului de sarcini, lucrările au început la 17 iunie, de la s. Lalova spre drumul republican R20. În decada a treia a lunii iulie au fost stopate lucrările în legătură cu rectificarea bugetului național. La acel moment erau executate lucrările prevăzute în 10 localități (Lalova, Țâpova, Horodiște, Slobozia-Horodiște, Mincenii de Sus și Mincenii de Jos, Cuizăuca, Cogâlniceni, Cinișeuți și Echimăuți). În total până în august au fost valorificaţi circa 20,00 mil. lei.

După asta constructorii au trecut la drumul regional G48 în s. Sârcova, au început lucrările în satele Peciște și Ignăței. Eu consider că drumurile noastre sunt reparate calitativ, lucrările decurg în mod organizat, a remarcat dl Ciorbă.

Tudor Codreanu

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker