ȘtiriUtil

Șoferii care nu-i respectă în trafic pe elevii școlilor auto vor fi amendați. Cât ar putea să-i coste lipsa de răbdare

Șoferii care nu-i vor respecta în trafic pe elevii școlilor auto vor fi amendanți. Inspectoratul Național de Patrulare a venit cu o serie de sugestii și recomandări pentru conducătorii auto atunci când întâlnesc în drumul loc cursanții școlilor auto. Oamenii legii au subliniat că respectul în trafic este esențial pentru o circulație fără incidente, transmite agrora.md.

Foto: sputnik.md

„Deseori, elevii școlilor auto, în timpul orelor practice, ajung să fie blamați în trafic de către conducătorii auto pentru simplul fapt că ei conduc cu o viteză mai mică decât și-ar fi dorit șoferii. Per ansamblu, aceste abordări nu fac altceva decât să descurajeze viitorii conducători auto, pierzând încrederea în sine și controlul asupra gestionării unității de transport în situații imprevizibile”, se arată în comunicatul emis de INP.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă toți conducătorii auto ca atunci când pe traseu întâlnesc o mașină a școlii auto: să nu intimideze elevii de la volan prin claxonare și apropiere excesivă de mașină, să nu accelereze sau frâneze brusc și să semnalizeze din timp direcția de mers. De asemenea, conducătorii auto sunt rugați să păstreze distanța atunci când mașina școlii auto se află în față și să fie răbdători și calmi în toate situațiile iscate în trafic.

Potrivit Codului Contravențional al RM, pentru condusul agresiv șoferii pot fi sancționați cu amendă de până la 2 000 de lei, aplicarea a 5 puncte de penalizare și privarea de dreptul de a conduce pe o perioadă de la 6 la 12 luni.

 

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker