Evenimente

Explozii la depozitele militare din regiunea Vinița

În Ucraina, sar în aer depozitele de artilerie din regiunea Vinița. Serviciul ucrainean al Europei Libere informează că este vorba despre arsenalul 48 al unității militare A1119 din localitatea Kalinivka (cca 30km de orașul Vinița), iar primele deflagrații s-au produs între 21.00 și 22.00, ora locală.

La scurt timp după declanşarea exploziilor, informaţiile au apărut pe reţelele de socializare, însoţite de imagini video. În postările lor, localnicii scriu că seria de explozii a provocat spargerea geamurilor mai multor clădiri, curentul electric a fost deconectat în oraș, iar oamenii își părăsesc locuințele.

Militari din localitate, citați de presa ucraineană, susțin că fumul cauzat de explozii ar putea fi toxic. Ministerul Apărării de la Kiev nu a făcut deocamdată nicio declarație oficială în legătură cu cele întâmplate, anunțând că precizează toate informațiile.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei informează că poliția și garda națională evacuează locuitorii din satele din apropiere. Informații despre eventuale victime nu există la ora actuală. Potrivit Radio Svoboda, autoritățile au decis închiderea spațiului aerian pe o rază de 30 km de la locul incidentului, în timp ce traficul rutier este blocat.

Arsenalul din Vinița este unul dintre cele mai mari depozite de armament din Ucraina.

Source: cuvintul.md

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker