EvenimenteTelenești

A fost sfinţit templul cărţii

Dna Aurelia Dobjanschi, directoare-adjunctă la Biblioteca Raională, a prezentat un omagiu în versuri acestei instituții și slujitorilor ei.

Recent, în s. Vadul-Leca din comuna Căzănești, raionul Telenești a avut loc un eveniment inedit – sfințirea bibliotecii publice, care a încununat proiectul administraţiei publice locale de creare a unor condiţii mai bune pentru utilizatori, care o frecventează într-un flux tot mai mare.

Primarul comunei, Vasile Sârbu, a menționat că prin educație și cultură pot fi înregistrate și înmulțite succesele, iar investițiile făcute vor avea durabilitate.

Biblioteca este centrul unde nu doar se citește, dar și unde se consolidează comunitatea prin diferite inițiative civice,  a menționat Maria Furdui, directoarea Bibliotecii Publice Raionale.

Părintele-paroh Mihail Golban a îndemnat părinții să fie pilde pentru copiii lor, aducându-i și educându-le o deprindere sănătoasă de a veni nu doar la biserică, dar și la bibliotecă, unde multe învățături sunt ascunse între coperte de carte.

Partenerii bibliotecii: Grădinița Andrieș, Gimnaziul Pavel Bechet, Liceul Teoretic Adrian Păunescu, colegii bibliotecari din satele vecine au menționat importanța și valoarea colaborărilor reciproce. Un grup de beneficiari ai bibliotecii au delectat publicul cu frumoase versuri ale marilor poeți, împletite într-un recital.

Biblioteca noastră este decorată din resurse modeste, dar cu un design vesel și cognitiv, oferind o ambianță plăcută și prietenoasă. Tot ce facem este spre binele comunității și al cetățenilor. Implicarea este un element ce demonstrează că doar împreună lansăm servicii moderne de bibliotecă, care atrag mai mulți beneficiari la biblioteca publică din Vadul-Leca.

Diana Melinschi, bibliotecară, s. Vadul-Leca

Arată mai mult

Vrei să devii membru al echipei săptămânalului CUVÂNTUL? Alege să ne susții cu doar 4 euro.

Stimate cititor! Îți vom fi recunoscători dacă, alegând una din cele trei variante de contribuție, vei susține CUVÂNTUL în misiunea nobilă de informare și schimbare în societate. Vezi pagina de abonare

Abonamente CUVÂNTUL
ContribuitorFanPatron
€4€7€12
Prieten fidel al săptămânalului CUVÂNTUL, pentru cititorii din diaspora:

Abonezi cel puțin 5 persoane (juridice sau fizice) din raioanele Rezina, Orhei, Șoldănești și Telenești, or. Chișinău (școli, biblioteci, biserici, case de copii, ONG-uri, părinți, bunici, rude, profesori etc., etc.) la varianta print a săptămânalului CUVÂNTUL pentru o perioadă de 6 și mai multe luni (un abonament lunar costă 16 lei) și câștigi un set de cărți marca CUVÂNTUL și dreptul la un reportaj foto/video în ziar și / sau pe site-ul cuvintul.md despre viața și activitatea ta sau viața și activitatea unei persoane pe care o consideri demnă de a fi făcută publică. Notă: cadourile pot fi ridicate personal sau redirecționate unei persoane /familii/ instituții la dorința Dumneavoastră.

Ziarul Cuvântul

La început era Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker